“Ако всички материали бяха стоварени по американската правораздавателна система на

...
“Ако всички материали бяха стоварени по американската правораздавателна система на
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: За пореден път прокуратурата замита някакъв случай

“Ако всички материали бяха стоварени по американската правораздавателна система на 12 български жители, които да преценяват кой е отговорен - сигурно нямаше да се каже, че няма доказателства. За следващ път прокуратурата замита някакъв случай. Това съобщи в студиото на NOVA депутатът от  " ИТН " (ИТН) Тошко Йорданов.

“Много от дълго време прокуратурата трябваше да се задейства по този въпрос. Подобен е казусът за " Седемте джуджета ". Такива неща се случват и то с присъединяване на българската прокуратура ", сподели още Йорданов.

В една цяла правораздавателна система, в която има право да взема решение дали да се задейства или не - в единия случай може да има напън върху подобаващ жител, а в различен - прикриване на закононарушение, разяснява още Йорданов. “Затова са извънредно наложителни измененията в тази част. Трябва да има опция доказателствата да бъдат показани пред съд и той да реши дали да бъде повдигнато обвиняване или няма задоволително доказателства. Трябва ни самостоятелен орган, какъвто ние нямаме! "

По думите на Йорданов обществото няма доверие в институцията.

“В момента имаме прокуратура, която е като военна организация, с един човек най-отгоре ", съобщи Йорданов и добави, че “Самата прокуратура по този начин е структурирана, че основният прокурор може да спре всичко ".

На въпрос на Радомир Чолаков от ГЕРБ дали Йорданов изпитва позор, той отговори: 

“Радомир Чолаков е споделил огромна нелепост. Той е от опозицията, обикновено е по този начин да каже. По-скоро него би трябвало да го е позор от Бойко Борисов, мен няма какво да ме е самичък от Кирил Петков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР