Ако времето може да се върне назад и 5 пъти,

...
Ако времето може да се върне назад и 5 пъти,
Коментари Харесай

Божанков: Разводът с БСП е окончателен

Ако времето може да се върне обратно и 5 пъти, 5 пъти ще гласоподавам по този метод. Това разгласи пред bTV депутатът Явор Божанков, който в петък беше изключен от парламентарната група на партията. Повод за окончателния разкол стана позицията на Божанков при гласуването на военната помощ за Украйна. Той гласоподава " за " и направи запаметяващо се изявление от парламентарната естрада, заявявайки, че Русия ще загуби войната.

Веднага по-късно беше изключен от групата и свикан да напусне Народното събрание. Днес Божанков изясни, че разводът му с Българска социалистическа партия е финален и няма път обратно в партията. Но беше безапелационен, че няма да си тръгне от Народното събрание, където към този момент е самостоятелен народен представител. Той счита, че не е подвел гласоподавателите си с позициите си и за Украйна, и за връщането на хартиената бюлетина, гласувано от Българска социалистическа партия, против което беше срещу.

Божанков назова спекулации информациите, че отива в друга парламентарна група, а догатката, че ще бъде претендент на Политическа партия за кмет на Горна Оряховица - " несериозно ". " На този стадий самостоятелен ми звучи отлично ", уточни той. И призна, че има моменти, в които партийната дисциплинираност в Българска социалистическа партия е над ползите на страната. Той благодари на ПП и Демократична България за поддръжката, само че отхвърли да е търсил диалог с тях, или пък те с него. Даде да се разбере и че няма никакъв интерес към така наречен " ново ляво ", в което неотдавна се сплотиха остарели лица от Българска социалистическа партия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР