Ако ви преливат кръв, нищо чудно да получите и безплатна

...
Ако ви преливат кръв, нищо чудно да получите и безплатна
Коментари Харесай

Откриха кофеин, ксанакс и лекарства за кашлица в кръвта на донор

Ако ви преливат кръв, нищо чудно да получите и безвъзмездна доза кофеин, ксанакс и медикаменти за кашлица.

Докато въпросната " опетнена " кръв не би трябвало да съставлява проблем за множеството хора, тя рисува много правдоподобна картина на стресиращия метод на живот, присъщ за XXI век.

Изследователи от Орегонския щатски университет проучват 18 сякаш чисти дози кръв, закупени от биомедицински снабдител. За задачата те употребяват техника, наречена масспектрометрия. Екипът се е опитвал да показва нов способ за разкриване на взаимоотношения сред ботаническите хранителни добавки и медикаментите.

Всички кръвни проби са съдържали кофеин, до момента в който в доста други е имало алпразолам, известно още като ксанакс (триазолобензодиазепиново производно с противострахово и седативно-хипнотично деяние от групата на бензодиазепините), декстрометорфан (лекарство за кашлица, продавано без рецепта) и толбутамид (лекарство за диабет вид 2).

Тъй като броят на кръвните проби е бил дребен, не можем да бъдем сигурни дали това е проблем, публикуван измежду по-голямата част от международното население. Не е изключено обаче донорската кръв да е цялостна с сходен вид лекарства.

„ Можем единствено да спекулираме какъв брой широкоразпространен е този проблем – разяснява Ричард ван Бреемен, шеф на института „ Лайнъс Полинг “ към Орегонския щатски университет.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР