Ако вече сте изтеглили или пък обмисляте да го направите,

...
Ако вече сте изтеглили или пък обмисляте да го направите,
Коментари Харесай

Седем интелигентни начина за управление на жилищен кредит, преди и след като изтеглите ипотеката

Ако към този момент сте изтеглили или пък обмисляте да го извършите, ето някои хитрости, които можете да употребявате, с цел да управлявате заема си по-ефикасно.

Прочетете, с цел да разберете повече.

Вълнувате се от преместването в новата си къща - тази на фантазиите Ви? Страхотно! Не можем да Ви опишем какъв брой се радваме за Вас и Вашето семейство! Имаме обаче един въпрос. Изтеглихте ли ипотечен заем, с цел да си позволите този първокласен парцел? Да, по този начин и предположихме. Сега обаче идва ред и на това да си управлявате заема добре. Да доживееш момента, в който след дълги години очакване се местиш в лично жилище сигурно е една сбъдната фантазия - не я осуетявайте!

Докато се подготвяте за живота в новата къща и си мислите кого първи ще поканите, би трябвало да отделите време и да помислите за това по какъв начин ще управлявате заема си, с помощта на който сте си купили жилището. Ето седем интелигентни метода за дейно ръководство на месечните Ви вноски:

1. Управление на финансите

Когато към този момент имате и заем за жилище на главата си, наред с останалите отговорности, става доста по-важно да управлявате добре финансите си. Ключовият миг тук е да впрегнете уменията си за разпределение на пари. Не можете да продължите да харчите непотребни пари за неща, които не Ви трябват.

Ако препоръките нагоре Ви объркаха и към момента не сте сигурни какво тъкмо би трябвало да извършите, не се тормозете. Ще Ви насочим до дъно.

Като начало, би било добре да извършите лист с месечните си отговорности, които не можете да избегнете - от вида на вноски по разнообразни заеми, сметки за комунални услуги и други Идеята е, че би трябвало да сте наясно къде отиват парите Ви. Ако сте вложили в действия, които Ви карат да плащате ненужни лихви, би трябвало да прекратите всички тези вложения и вместо това да се концентрирайте върху предплащането на домашния си заем.

Пестенето на една солидна част от лихвите е доста по-добра концепция от заплащането на сметки по разнообразни случайни места, които даже не Ви оферират добра възвръщаемост, нали?

2. Кажете „ да " на по-високи месечни вноски

Плащането на висока месечна вноска може да Ви помогне да управлявате по-ефикасно ипотечния си заем. Навярно в този момент си мислите, че се майтапим, тъй като не осъзнавате по какъв начин това да плащате повече пари всеки месец може да Ви помогне? Не прибързвайте със заключенията. Ето по какъв начин!

Изборът на висока месечна вноска ще Ви помогне да намалите периода на заема. В резултат, общата рента, която би трябвало да платите на заемодателя, също понижава. Така че, механически, като изберете да плащате повече всеки месец, Вие намалявате личната си финансова тежест.

Освен това, тази тактичност оказва помощ и за понижаване на периода на заема, тъй че да имате задоволително време да се концентрирайте върху други значими неща в живота, откакто изплатите заема си. Например, проектите Ви за пенсиониране. Трябва да помислите и за тази детайлност. Все отново вероятно желаете един благополучен и нехаен пенсионерски живот след години, нали?

Така че изплащането на този заем допустимо най-бързо ще Ви даде опцията да си проправите път за други значими неща в живота.

3. Частично предплащане. Някога чували ли сте за това?

Вместо да следвате нормалния развой на внасяне на пари по заема си всеки месец, можете елементарна да изберете опцията за авансово заплащане.

Можете да употребявате възможен еднократен приход, с цел да предплатите домашния си заем. Например, в случай че сте получили промоция неотдавна или някой от Вашите закрепени депозити преди малко падежира, можете да употребявате тези средства и да предплатите заема си. Това освен ще понижи оставащото Ви обвързване, само че и ще редуцира периода на самия заем.

Както към този момент споменахме, изплащането на заема по-рано може да Ви даде задоволително свободно време и запаси, че да планирате и други неща в бъдеще. Най-хубавото е, че множеството от водещите банки няма да Ви слагат огромни такси, в случай че изберете опцията за авансово заплащане.

Таксите нормално са минимални. Но единствено с цел да се уверите на 100%, че и Вашата банка спада включително, постоянно би трябвало да прочитате деликатно всяка една детайлност преди да подпишете документите, които Ви се дават.

4. Преминете към по-нисък лихвен %

Съветът ни е постоянно да държите очите си отворени и деликатно да следите трендовете в лихвите. Веднага щом видите някакъв спад, би трябвало да помислите за прекосяване към по-нисък лихвен %.

Въз основа на интервала на нулиране на лихвите, другите банки нормално понижават своите по друго време. Ако диапазонът за нулиране на лихвите на заемодателя Ви е необятен, може да бъдете на висок лихвен % много дълго време, до момента в който другите банки към този момент са почнали да понижават лихвите си.

И по този начин... магията се състои в това да осъзнаваме какво се случва на пазара. Преминаването към по-ниска рента от съществуващата ще понижи периода Ви най-малко с няколко години, тъй че сигурно си заслужава.

Все отново не забравяйте, че би трябвало да сте деликатни и с това начинание. Може би се чудите за какво. Не се нахвърляйте на нова оферта постоянно когато разберете, че има даден спад. Ако разликата е забележителна, несъмнено би трябвало да помислите за промяна. Но при положение, че разликата не е кой знае каква, може и да се окаже неприятна концепция да преминете към тази опция.

Ключова детайлност обаче е премахването на наказването за предплащане. Това несъмнено може да усили вероятностите за смяна на жилищния заем, като в допълнение облекчи тежестта на разноските за кредитополучателя. Звучи като чудесна концепция, нали?

5. Разберете математиката

Досега знаели ли сте за съществуването на? Не се тормозете! Знаем, че ненавиждате да се занимавате с огромни цифри и комплицирани калкулации. Точно по тази причина помислихме и взехме решение да Ви представим тези страхотни принадлежности.

Тези калкулатори могат да Ви оказват помощ да разберете каква сума можете да плащате месечно. Те Ви задават няколко въпроса, с цел да схванат финансовото Ви състояние и, надлежно, да Ви дават автоматизирано решения.

Най-добрата част? Те са елементарни, комфортни и лесни за работа. Та кое е по-добре от това да се запознаете с всичко за месечните си заплащания по заем, предплатените заплащания и лихвения %... и то с лекост?

След като извършите всички нужни калкулации, тези страхотни калкулатори Ви оказват помощ и при определянето на това кой от препоръчаните артикули е най-хубавият вид за вас. В последна сметка би трябвало да изберете нещо, с което можете да се справите финансово, нали?

Получаването на всички калкулации на място също може да Ви помогне и при планирането на останалите Ви ежедневни разноски. Тъй като вноските по жилищните заеми е значима част от месечния Ви бюджет, би трябвало да можете да балансирате и всичките си финансови задължения дружно с тях.

6. Избягвайте закъснели или изчезнали заплащания

Колкото и неприятно да е финансовото Ви състояние, би трябвало да намерите метод да плащате в точния момент всички месечни вноски по жилищния си заем. Защо? Не Ви караме да правите тези заплащания в точния момент единствено с цел да развиете някои положителни привички. Е, и това е значимо, несъмнено, само че основният детайл, който би трябвало да имате поради, е кредитният Ви рейтинг. Пропускането или забавянето на заплащания може съществено да повлияе на кредитното Ви досие, а ние сме сигурни, че не желаете това да се случи, нали?

Добрата кредитна история е значима част от финансовия Ви живот. Всички кредитори, към които вероятно може да се обърнете в бъдеще, ще Ви преценяват въз основа на кредитния Ви рейтинг.

Вашата кредитна история дефинира доверието, което ще Ви бъде гласувано като кредитополучател. Независимо дали става въпрос за кредитна карта или различен заем, би трябвало да имате добър кредитен доклад, който да покажете. В случай, че не съумеете да платите даже една вноска по заема си в точния момент, по кредитния Ви рейтинг се нанася сериозен удар. В резултат на това, възможностите за отменяне на поръчките Ви за заем и кредитна карта в бъдеще доста се усилват.

Не желаете това да се случи, нали? Ето за какво е належащо да планирате месечните си разноски вярно. Планирането и бюджетирането са най-хубавите способи да се подсигурява, че Ви остават задоволително средства всеки месец за вноската по жилищния заем.
В началото на всеки месец, незабавно щом получите заплатата си, просто отделете нужните пари за жилищен заем и търпеливо изчакайте датата за внасяне - а можете да ги вкарате и преди това; нищо не Ви стопира.

Ако държите тези пари надалеч от заплатата си, сигурно няма да ги изхарчите за нещо ненужно и те ще отидат по предопределение. Трябва да знаете по какъв начин да се ограничавате!

7. И на последно място, само че първи по значимост - Ползвайте услугите на професионален кредитен съветник

работи като медиатор сред вас и банката. Работата на брокера е да работи от ваше име с няколко банки, с цел да намерите най-хубавите ипотечни кредитори, които най-добре дават отговор на вашите потребности с най-ниските ставки (лихви).

• Това е лицето, което ще Ви съветва при потребност от жилищен заем - предоставяме Ви тази услуга изцяло БЕЗПЛАТНО.
• Той е индивидът, който ще изготви вашия профил и ще откри най-хубавия ипотечен заем измежду всички банки в България, без да се постанова да губите Вие от персоналното си време, посещавайки всяка една.
• Това е лицето, което ще Ви осведоми какви документи са нужни за кандидатстване, таксите, изискванията, периодите и задвижването на цялата документите.
• Кредитният съветник е способеното лице, което ще откри решение за всеки частен случай, в случай че сте имали неприятна кредитна история или различен проблем с някоя финансова институция.

Получаването на ипотека е едно от най-важните финансови решения, което ще вземете, тъй че е значимо да го извършите вярно!

Ако имате поради всички тези препоръки, ръководството на домашния Ви заем ще Ви бъде тъкмо толкоз прелестно, колкото разходка в парка. Всичко се отнася до вярното ръководство на финансите. Ако можете да извършите това, няма да има възможност да пропуснете някое месечно заплащане или пък да изобретите реформаторски способи да се забавите. Всичко е във Вашите ръце!

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР