Ако в главата е съвсем кухо и няма никакви знания,

...
Ако в главата е съвсем кухо и няма никакви знания,
Коментари Харесай

Новата опорка за мозъчни донори е, че статуята на Света София държи проклятие над нас

Ако в главата е напълно кухо и няма никакви познания, индивидът Х (ловко ще избегнем да го назоваваме Копейка) евентуално ще е спокоен и няма да изпълва пространството с мозъчните си облачета метан (a.k.a. brain farts). 

Но точно тук идва казусът, от дълго време прочут като „ Ефект на Дънинг-Крюгер “. 

Нека не се задълбаваме прекомерно доста в този феномен, а единствено да синтезираме. Пълната липса на познание не води до непрекъснатото имане на мнение и плямпане с „ експертни мнения “, по този начин както имането на безредна, погрешна и спорадично разхвърляна информация, която съчетава детайлите си безредно и на инцидентен принцип. 

Тоест, имат някакви познания и вземат решение, че знаят всичко. А „ знанията “ им са от непроверени източници, подправени вести и – най-любимото на всички – правилни познания, само че навързани в дедуктивна повръщня, която води до най-миризливите brain farts. 

Описана от Умберто Еко (цитирам по памет, не точно), тази дедуктивна повръщня се дефинира (горе-долу) по този начин: „ Индианците са хора и римляните са хора, надлежно индианците са римляни “. 

Взима се някаква инцидентна „ вест “ и се плесва в тотално сгрешен подтекст и се вършат някакви „ неповторими “ изводи. 

Ще взема два образеца, които единствено през днешния ден ми докараха кисели: Тексас и Статуята на Света София. 

Тексас щял да се откъсва от Съединени американски щати, разбираш ли, а и към този момент щяло да има Гражданска война в Америка. Даже се появиха „ колажи “, на които героичните русия и Тексас (изобразени като мускулести мъже) си „ подават ръка “. Старата хомоеротика на ссср-стила в пропагандата е изцяло издържана, схваща се; за какво все натам ги избива, не е ясно, само че въпреки всичко – едни от най-любимите фотоси на путинистите е на обичания им недовършен деспот гол до кръста. Иначе са мачовци, спор няма. 

Че в Тексас е цялостно с недооформени мозъци, това го знаят и дребните деца, само че от един институционен спор да видиш „ Гражданска война “… Това го могат единствено виждащите пръскащи кемтрейлс натовски самолети, отказващи да се имунизират, с цел да не ги чипират с петджи заболявания и да им вземат ДНК-то и ЕГН-то. 

Струва си да се означи, че (и тук няма изненадани) и в Тексас има локални Дънинг-Крюгер герои, които виждат Гражданска война. Те имат пушки и автомати и си фантазират, че са равни по мощ на армията на Съединени американски щати. 

Те са влюбени във Втората корекция (на конституцията – даваща им свободата да имат и носят оръжие) и все я цитират, само че все не помнят, че е писана по времето, когато жителите и армията са били въоръжени с мускети. Днес армията има спътници с лазери, които могат да ти разкопчаят якето от космоса; дронове; хеликоптери, нуклеарни ракети и репченето: „ Ще ми вземат оръжията единствено през натрупа ми! “ не е до такава степен адекватно… по-скоро би трябвало да е: „ Ще ми вземат оръжията единствено през мокрото леке, което ще остане от мен “. 

Но това не пречи на мозъчните дефицити тук и в русия да изживяват седмичния си прочувствен оргазъм, мечтаейки си за Гражданска война в Съединени американски щати. Те живеят за удоволствието да видят по какъв начин на другите им е зле. Мечтата на живота им е да видят Америка зле. 

И тъй като си го мечтаят, стартират да го виждат. Без значение дали се случва или не. Гражданската война е а-ха току да стартира (в главите им), тъкмо както нахлуването в Киев е а-ха току да стане всеки миг (това бяха най-дълго проточилите се три дни).

Другата „ вест “, която може да докара разумен човек до предпочитание да си самоизтрие платките с базата данни, да спре да контактува с човечеството и да потърси в Гугъл: „ по какъв начин да стана аскет “, е обвързвана със статуята на Света София в град София. 

Там където едно време имаше скулптура на Ленин, сочещ към хотел Шератон (Балкан) или към светлото бъдеще (зависи от гледната точка и количеството на дейни борци в фамилията на наблюдаващия), в този момент има скулптура на Света София, знак на столицата ни и знак на мъдростта. 

Виждам доста елементарен сюжет за подбив тук – че тъкмо те, Дънинг-Крюгер героите, ненавиждат признака на мъдростта, но…

… е прекомерно елементарен и не ми е забавен да го напиша. 

Статуята е следващата тематика, по която са се възпалили и към този момент дращят тъпотии даже по интернационалните ФБ страници, публикуващи забележителности от целия свят (включили и въпросната статуя). 

Пишат, че ние, българите (те обичат да приказват от името на целия народ) сме били ненавиждали тази скулптура, а след това се леят и плюнчат по какъв начин тя символизирала злото, тъй като била скрито изображение на Лилит, която пък разказват като въплъщение на еврейското зло. Не стига, че ни срамят с антисемитизма си, само че и си разрешават да приказват от наше име. Иначе доста ненавиждат някой да приказва от тяхно име, де. 

Ако посочиш същинските проблеми на България – корупция, презастроено Черноморие, неприятни услуги – ще те жигосат като изменник и предател, тъй като „ петниш “ името на родината (трябва да се правиш, че не съществуват, с цел да си същински „ родолюбец “ – като тях). 

Но те нямат проблеми обществено да споделят мозъчните си пръ*ни за Света София, казвайки, че ненавиждат признака на столицата ни. И споделят, че това важало за всички софиянци и всички българи. 

Казват те (Дънинг-Крюгер героите), че – видиш ли – точно поради статуята все не ни върви, тъй като тя е закодирала злото в себе си и тегне зла прокоба над града и страната ни. 

Както се споделя: „ … да… ТОЧНО по тази причина не ни върви “… Не поради тоновете средновековна тъпотия; поради статуята е. 

Ти си необразован, лъснат до искра мозък, който не желае, не е желал и в никакъв случай няма да изиска да се образова на нещо друго с изключение на пърдене и чесане за за**ика, постоянно си работил санитарния най-малко, не знаеш непознати езици, не знаеш и родния си, само че и не искаш да научиш нищо. 

Но „ не ти върви “, тъй като има скулптура в центъра на София, а не тъй като си чук. 

Колко комфортно. 

Разбирам за какво ги блазнят тия извинения. По-добре да има международен еврейско-извънземен скрит план с корени в античното зло, прикрито в една скулптура, в сравнение с да би трябвало да си признаеш, че си ленив и несръчен. 

Разбирам и за какво партиите, които паразитират на гърба им, бълват „ на кило “ уеб сайтове за кемтрейлс, кремълска агитация и „ различни “ вести. И разбирам и за какво са по този начин известни. 

________________

Този коментар показва персоналното мнение на създателя
и може да не съответствува с позициите на редакцията на Novini.bg.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР