“Ако утре има десант на руски войски във Варна и

...
“Ако утре има десант на руски войски във Варна и
Коментари Харесай

Депутат: Ако утре има десант на руски войски във Варна и ние трябва да пренесем 100 БТР-а, 3 месеца ли ще ни трябват?

“Ако на следващия ден има десант на съветски войски във Варна и ние би трябвало да пренесем 100 броентранспортьора, 3 месеца ли ще ни трябват? " С тези думи депутатът от “Продължаваме Промяната - Демократична България " Ивайло Мирчев разкритикува в изявление за утринния блок на Българска национална телевизия забавянето от Министерството на защитата на даването на остарялата неизползвана техника от Министерство на вътрешните работи, за която Народното събрание взе решения преди три месеца.

Мирчев разгласи, че Националният съвет на “Да, България ", на който той е член, през вчерашния ден е взел решение да изиска доклад в Народното събрание от Министерството на защитата за военно-техническата помощ за Украйна. “Дали Тодор Тагарев или някой админ, само че към този момент 3 месеца не можем да превозим 100-ина БТР-а. И не е заради липса на средства, те са над 300 000 евро и се заплащат от партньорски страни. Освен това Европейският фонд за мир или Съединени американски щати ни компенсират поради тези БТР-и. Не мисля, че казусът е в министър Тагарев, той е логистичен ", сподели депутатът, който е член на парламентарната комисия по защита.

По думите му също така можем да помогнем на Украйна с доста снаряди, които са с изтичащ период и би трябвало да бъдат утилизирани, което значи спомагателни разноски, а на тяхно място по този начин или другояче би трябвало да се купят нови. А съветският пробив при Авдеевка е поради неналичието на въоръжение.

Политикът от Демократична България предизвести, че режимът на Путин убива освен политическите си съперници, а всички, които са неуместни за властта му, в това число такива като журналистката Ана Политковская. Поради боязън от тази смазваща власт в Русия не е останала сериозна маса от хора и тя няма да може внезапно да се демократизира. “Трябва всички да си даваме сметка, че Русия е заплаха, а за жалост у нас има доста хора, които са подготвени да посрещнат Путин с самун и сол ", сподели Мирчев.

Според депутата от ПП-ДБ би трябвало да се стигне до политическото равнище на въздействие при разкритията към Мартин Божанов-Нотариуса. А краткотрайната парламентарна комисия не просто да уточни двама-трима магистрати и “да изгорят " двама-трима следователи. “Трябва всички магистрати да излязат и да кажат какво знаят и да забележим кое е най-високото равнище, до което можем да стигнем. Прокуратурата към момента не е във етапа, която може да свърши нещо, по тази причина ще се опитаме в Народното събрание да го свършим ", сподели Ивайло Мирчев. И предизвести, че измененията в правосъдната система няма да станат толкоз бързо - има да се одобряват промени в Закона за правосъдната власт, да се избират нови Висш прокурорски и Висш правосъден съвет. Но пък до през вчерашния ден сме имали “желязна битка " в правосъдната власт, когато да вземем за пример спецпрокуратурата и спецсъдът са можели “да опраскат " всекиго.

Според Мирчев вътрешният министър Калин Стоянов би трябвало да отговори дали когато е оглавявал ГДБОП от службата е изтичала информация, както твърди депутатът и някогашен вътрешен министър Бойко Рашков. По думите му обаче Стоянов е приключил доста работа за влизането ни в Шенген и за даването на БТР-ите, само че претекстовете, с които ПП-ДБ изиска оставката му за полицейското принуждение в митинга против футболния съюз остават.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР