Ако установи нарушения Административният съд може да промени състава на

...
Ако установи нарушения Административният съд може да промени състава на
Коментари Харесай

Повторното преброяване на бюлетините за ОбС Бургас започна, резултатът ще е ясен след седмица

Ако откри нарушавания Административният съд може да промени състава на локалния парламент

Повторното броене на бюлетините на вота за Общински съвет на Бургас е почнало при започване на тази седмица, научи Флагман.бг.

Административният съд в Бургас е назначил 10 движимости лица, които ще огледат детайлно изборните бумаги и преценяват дали в някоя от 339-те секционни комисии на територията на община Бургас са позволени основни нарушавания, в случай че има такива, резултатите ще бъдат преизчислени. Решението на съда, каквото и да е то, може да бъде обжалвано пред Върховния административен съд.

Производството е по тъжба на Средна европейска класа. От партията са внесли държавната такса от 7000 лв., сподели нашата инспекция.

От пресцентъра на Административния съд в Бургас оповестиха, че крайният период за работата на движимостите лица е 17 часа, 29 ноември, 2023 година.

Междувременно към този момент има правосъдна процедура в посока на преструктуриране на Общински съвет. Става въпрос за локалния парламент в Сливен, където също направиха ново броене и оглед на бюлетините и Административният съд анулира решението на ОИК за избора на двама общински съветници. Разместванията в Града на 100-те войводи на процедура са единствено вътрешни – в листите на Българска социалистическа партия и „ Пряка народна власт “, където се оказа, че има съветници с повече преференции и те измесват свои съпартийци. И това решение обаче следва да се апелира. 

Както е известно прави се наново броене на бюлетините и за Общински съвет в Созопол, както и изцяло за вота в Поморие. Заключението за Созопол би трябвало да е готово до 4 декември, а на следващия ден ще се дефинира периода на работа за специалистите, проверяващи изборите в Поморие.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР