Ако успехът беше лесен и предсказуем, нямаше да търсим съвети

...
Ако успехът беше лесен и предсказуем, нямаше да търсим съвети
Коментари Харесай

Чудите се защо нямате успех? Може би правите ето тези неща

Ако триумфът беше елементарен и предсказуем, нямаше да търсим препоръки по какъв начин да го реализираме. Понякога е добре вместо да учим какво работи за другите, да следваме и да обръщаме внимание на навиците, които попречват хората да реализират задачите си.

Писателят Дариус Фору и изданието Medium показват 10 от най-честите бариери, които от време на време сами постановяваме на себе си. Ако се сблъскате с някои от тях, използвайте ги като сигнал за преоценка, размисъл и потребност от смяна.

1. Говорят на вятъра
"Тренирам за маратон ", "Стартирам бизнес ", в действителност по-добре от това да обявите нещо в обществените медии е да го извършите. В своя сказка за TED от 2010 година предприемачът Дерек Сивърс твърди, че шерването на вашите проекти може да бъде контрапродуктивно, а не мотивиращо. Хората постоянно ще ви приветстват за това, че заявявате мнението си и от време на време това може да попречи на волята ви за действителното осъществяване на проектите.

2. Прекарват времето си с неверните хора
Хората в обкръжението ви могат да ви насърчат да бъдете най-хубавата версия на себе си, само че може да стане и противоположното. Имате ли за цел да живеете по по-здравословен метод да вземем за пример? В подобен случай е добре да поддържате връзка с хора, които ще ви насърчат да извършите тези промени в живота си. Искате да се неуспехите изцяло в тази цел? Прекарвайте време с тези, които харесват неприятните си привички. Всеки черпи от силата на другия.

3. Винаги се концентрират върху отрицателното
Винаги може да се концентрирайте върху позитивното, без да е нужно да се преструвате, че животът е елементарен. Може да имате реалистична вероятност без да посочвате неприятното във всичко, което виждате. Всички познаваме хора, които се оплакват за всевъзможни неща. Да имате неприятен ден е обикновено, всеки става раздразним в избрани моменти. Но в случай че в множеството случай сте отрицателно настроени, подобен ще бъде и животът ви.

4. Постоянно отсрочват нещата за след това
Дариус дава образец с времето, когато е бил студент. Веднъж той пита професора си дали ще удължи периода за предаване на есето. Неговият дал отговор е бил: "Ще се веселя да ти удължа периода с 1 седмица. Но ще те попитам - ще бъде ли то по-добро, в случай че го направя? " Съответно и двамата знаят, че отговорът е "не ".

Затова забавяйте нещата, единствено когато ще свършите по-добра работа с това в допълнение време. Направете го в този момент или го направете по-късно, само че по по-добър метод.

5. Не са положителни слушатели
Това, че сте добър слушател, може да ви насочи в вярната посока, само че и в дълготраен проект ще ви оказва помощ да поддържате близки, скъпи взаимоотношения. Питайте, слушайте, показвайте угриженост.

6. Отдават се на мързелуването
Всички имаме моменти, в които просто се изкушаваме да отменим всичките си проекти. Понякога усилието да напуснете дома си може да ви се коства голямо, даже и когато става въпрос за нещо "забавно ". Но новите прекарвания са тези, които вършат живота същински хубав. Отдавайки се на мързела, не участвате пълноценно в живота си.

7. Не са задоволително любопитни
Днес достъпът до информация е по-лесен от всеки път. Естествено, има бариери, които лимитират това, което хората могат да вършат, само че тези, които се възползват от този достъп - които четат книги, задават въпроси, следват любознанието си - имат по-голяма мощ да плануват и оформят бъдещето си. Трудно е да мечтаеш за нещо, с което в действителност даже не си осведомен.

8. Лесно се отхвърлят
"Най-сигурният път към триумфа ", споделя един път Томас Едисън, "е просто да пробвате още веднъж. " Важно е също да не се разсейвате, да можете да управлявате добре времето си и да бъдете положителни към близките.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР