Ако Украйна загуби войната, рискът от глобален сблъсък ще се

...
Ако Украйна загуби войната, рискът от глобален сблъсък ще се
Коментари Харесай

България настръхна! Военният министър разкри: Ако Украйна загуби войната, рискът се увеличава

Ако Украйна загуби войната, рискът от световен конфликт ще се усили. Оказвайки помощ на Украйна, тя ще отбрани суверенитета си, което е по-голяма сигурност за източния фланг на НАТО, в сравнение с Русия да завоюва войната. Това съобщи в изявление за bTV министърът на защитата Тодор Тагарев.
При всяко състояние, в случай че преценим, че съветското обучение в Черно море съставлява по-сериозен риск за икономическото ни развиване, България ще търси решение от съдружниците си. По думите му това, което сега ни пречи, изключително в случай че се удължи учението на Русия в Черно море е, в случай че желаеме да изпратим екип и техника за съществуване на газ, то те сега не могат да отидат. Транспортните коридори в Черно море работят, посочи военният министър.
От думите на Тагарев стана ясно още, че България ще разчита на МиГ-29 до момента в който пристигна новият изтребител F-16 блок 70. Върви процедура за ремонт на моторите на МиГ-29, като следва скоро да се подписа контракт за ремонт на 6 мотори в Полша.
Скъпо нещо е бойната авиация и ще е скъпо за България да си разреши нови бойни самолети. България към този момент е получила отплата за първата част от нелетална помощ, която оказа, скоро се чака по втория пакет военна помощ да получи отплата и това, за което дадохме последно, ще изчакаме за отплата до 2025 година
За украинския уебсайт „ Миротворец “, в който политици, общественици, учени и публицисти са оповестени за врагове на украинската страна, Тагарев съобщи, че има доста такива уеб сайтове и там няма закани към хората, които са включени в описите. По отчет на службите ще се търси решение на въпроса и вероятно може да се направи инспекция. Тагарев няма информация по какъв начин тъкмо се събират и се вършат такива описи, само че в доста случаи достоверната информация идва от България.
„ Сайтът не е ориентиран към България и там няма опасност към включените хора в описите “, безапелационен бе министърът. В „ Миротворец “ има политици и публицисти, които отидоха в окупирания Крим. Правителството няма по какъв начин да отбрани български жител, който се намира на другия завършек на света, уточни той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР