Ако трябва да изброим трима емблематични актьори от романтичните комедии

...
Ако трябва да изброим трима емблематични актьори от романтичните комедии
Коментари Харесай

В търсене на любовта: Различните лица на Ричард Гиър

Ако би трябвало да изброим трима емблематични артисти от сантименталните комедии през 90-те, сигурно името на 74-годишния Ричард Гиър ще е измежду първите чаровници, за които ще се сетим.

Актьорът е роден през 1949 година След като напуща университета, получава функции в театъра, а след това и в киното през 70-те. През идващите десетилетия Ричард пленява милиони женски сърца в сантиментални филми, само че в никакъв случай не стопира да впечатлява и с трагичните си, съществени функции.

В, открихме три кино лентата, в които Гиър свети с гения си и е надалеч от облика на принца на белия кон, с който всекидневно го свързваме. Именно в тях Ричард демонстрира своето друго и непознато лице и потвърждава, че може безапелационно да пресъздава разнообразни и спорни облици. 

Многото лица на Ричард Гиър на екрана

Не са доста актьорите, способни да създадат облика на милиардер от хедж фондове прелъстителен, само че Гиър съумява в заплетения трилър „ Арбитраж “ (2012). Героят му е безсърдечен предприемач, който обезверено се пробва да продаде своята империя, която е затънала в задължения от 400 милиона $.

 Ролята му носи номинация за Златен глобус в категорията най-хубав трагичен артист, макар че по-късно Академията го подцени и не го номинира за Оскар.

В драмата „ Пропиляно време “ (2014 г.) Ричард Гиър за следващ път се отхвърля от имиджа си на красиво момче, с цел да влезе в по-сложна роля. Тук той играе психологично болен скитник, който броди из Ню Йорк, пробвайки се да се свърже още веднъж с отчуждената си щерка. Той се сприятелява с различен скитник, твърдящ, че в миналото е бил популярен джаз музикант, а тази връзка се оказва витално значима и за двамата.

Още една трагична и напрегната лента е „ Благодетелят “ (2015 г.). В този филм Ричард Гиър още веднъж е обаятелен паралия, който се усеща отговорен за гибелта на свои другари и се пробва да помогне на тяхната щерка като отплата. Мотивите, стоящи зад желанието му да помогне на младата жена, обаче може да се окажат още по-мрачни, в сравнение с наподобява.

И до момента в който се любуваме на тези и още доста вълнуващи филми от комфорта на дома си с помощта на видеотеката на EON, няма по какъв начин да не се запитаме за какво Ричард Гиър спря да се снима в касови филми. А отговорът може да ви изненада. 

Смел бранител на човешките права

През последните години огромните функции на Ричард Гиър в киното са все по-малко. И съгласно самия него има политическа причина за това. Изборът му да приказва против нарушаванията на човешките права в Китай значително го слага в черния лист на холивудските компании.

През 70-те години Гиър, който е практикуващ тибетски будист от двадесетте си години, пътува до Непал, с цел да се срещне с тибетски монаси. Той се сприятелява със самия Далай Лама.

През идващите години артистът приказва против китайската окупация на Тибет. По време на показване във връзка премията за най-хубав арт режисьор на премиите на Академията през 1993 година той обществено осъжда " ужасната, ужасяваща обстановка с човешките права " в Китай.

Избухването му води до 20-годишна възбрана да участва на церемонии по връчването на Оскарите. През 2008 година той приканва за протест на Олимпийските игри в Пекин и упорства обществено Китай да разреши на тибетците самостоятелност. Изявленията му довеждат и до доживотна възбрана да посещава страната.

Така китайските вложители и голямото финансово въздействие на азиатската страна в Холивуд стават спънка артиста да получи редица кино функции.

„ Бях задоволително сполучлив през последните три десетилетия, с цел да мога да си разреша да върша по-малки филми в този момент “, декларира той пред The Hollywood Reporter преди няколко години.

В търсене на любовта

Ричард Гиър постоянно съумява да ни изненада на екрана и като артист и персона не влиза в стандартите на Холивуд. А интимният му живот постоянно е вълнувал не по-малко от впечатляващата му кариера.

През годините Гиър е имал няколко връзки с известни дами, в това число брака със Синди Крауфорд от 1991 до 1995 година По-късно моделът назовава брака си с артиста „ страхотна глава “ от живота си, обяснявайки, че тяхната огромна възрастова разлика е провокирала проблеми в връзките им. Когато двамата се женят в Лас Вегас, тя е на 25, а той – на 42.

Втората брачна половинка на Ричард е актрисата Кери Лоуел, а бракът им продължава от 2002 до 2016 година Двойката посреща сина си Хоумър през февруари 2000 година Разводът им обаче е много горчив за артиста.

Кери Лоуел упорства за 100 милиона $ от положението на артиста при развода, което по това време възлиза на към 250 милиона $. Бившите съпрузи имат и несъгласия по отношение на попечителството над техния тогава 15-годишен наследник Хоумър.

Освен това съгласно някои изявления Кери е отказала да напусне имението на Гиър в Бедфорд, Ню Йорк. В последна сметка двамата уреждат развода си и детайлностите към него не са оповестени обществено.

Ричард Гиър е бил свързван и с Барбaра Стрейзънд, Присила Пресли и Сюзън Сарандън.

Да откриеш щастието на 70

През 2018 година той се дами за публициста и политически деятел Алехандра Силва след 2-годишна връзка. Преди това близки до Ричард настояват, че вторият му бракоразвод го е направил много внимателен в любовта.

Двойката – която има разлика във възрастта от 34 години – приветства сина си Александър през февруари 2019 година, последван от второ момченце през април 2020 година Гиър също е втори татко на сина на Силва, Алберт.

„ Намерих тихия и благополучен живот, който постоянно съм търсил “ , споделя Гиър пред списание Hola! през 2018 година

Внушителна видеотека в комфортно за вас време с VOD:
Просто натиснете VOD – част от, на вашето отдалечено. Можете да търсите, преглеждате и подреждате заглавията съгласно вашите ползи и желания. Те са комфортно разпределени в обособени жанрове. Каталогът се обновява непрестанно, тъй че в никакъв случай няма да скучаете. Филмовото наслаждение е обезпечено!
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР