Ако трябва да говорим за смъртността, трябва да отбележим, че

...
Ако трябва да говорим за смъртността, трябва да отбележим, че
Коментари Харесай

Тома Биков: Здравната система работи

 Ако би трябвало да приказваме за смъртността, би трябвало да отбележим, че ние имаме по-нисък здравен статус по редица аргументи. От здравословен метод на живот до липса на профилактика. Вероятно и тези фактори имат принос към високата смъртност в страната. Трябва да отбележим, че здравната система работи. В българските лечебни заведения се намират хиляди хора и те получат нужната помощ “. Това съобщи в студиото на " Здравей, България “ депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Той добави, че страната има отговорност във връзка с това хората да получат помощ, когато имат потребност и здравната система да не блокира.

" Твърдя, че българите просто сме по-болни хора. Ние гледаме индикатори и предизвестяваме непрекъснато, че вирусът е рисков. Властта прави всичко дружно с хората. Тя не може да направи нищо сама “, добави Биков.

 Депутатът означи, че страната ни се е намирала преди всичко по смъртност и преди пандемията от ковид. Според него хората изпадат в две извънредно притеснителни положения - безнаказаност и суматоха.

Според него значим факт е, че цяло лято българското общество е било демобилизирано в борбата със болестта.

" Има и съответни хора, които го направиха. Това са тези, които твърдяха, че има тирания, че маските са, с цел да мълчим и тези, които твърдяха, че ген. Мутафчийск ги е лъгал “, добави Биков.

Биков разяснява и " Бюджет 2021 “. Той изясни, че ограничения по отношение на икономическата рецесията са взети.

" Има подготвеност самият бюджет да е в тази посока. Освен него чакаме и европейската помощ. Готови сме да подпомогнем хората изключително, в случай че това се наложи. Всеки министър пресмята и работи в тази посока “ сподели той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР