Ако този кабинет, особено ако премине критичните зимни дни и

...
Ако този кабинет, особено ако премине критичните зимни дни и
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Кабинетът може да се задържи, ако изкара зимата

Ако този кабинет, изключително в случай че премине сериозните зимни дни и се хване за зелено, а това не е надалеч, може да поостане. Това разяснява пред " Фокус " Първан Симеонов, изп. шеф на „ Галъп интернешънъл болкан “.

„ Аз не виждам коя от по-малките обединения има интерес в този момент да разклаща лодката на този кабинет, тъй че по-скоро ми се коства, че този кабинет е постоянен. Още повече, че тази рецесия с цените не е българска рецесия. И това доста ясно се схваща от хората. Има и още едно значимо събитие. Тези рецесии стартират да звучат в действителност страховито, когато се появи ясна политическа опция.

В момента единствената политическа опция, която се декларира на терена, това е ГЕРБ.

„ Но анти-ГЕРБ сантиментите в българското общество са много мощни и всяка поява на ГЕРБ в действителност има противоположна реакция – тя стабилизира държавното управление, тъй като демонстрира каква е алтернативата. Има и една друга опция, опит за генерална опция – това е „ Възраждане “. „ Възраждане “ обаче не престават да се държат прекомерно коренно, с което реализират един прочут и от предходни стадии резултат – това е резултатът „ Атака “, означи Първан Симеонов.

Въпросът е дали ГЕРБ ще си извади подопечния бизнес да стачкува, посочи социологът.

„ Когато има митинги по улицата, даже да няма огромна социална паника, тя се поражда. Справка – мисля, преди две-три години, помните ли, имаше едно конюнктурно мигване на цените на горивата нагоре. Някой извади автошествия из страната и нашите данни, които следим всеки месец и бяха безусловно в нормата – данни за упованията за икономката, внезапно подскочиха нагоре с паника.

Затова тук, апропо, доста вярно прицелен беше митингът на Вътрешна македонска революционна организация – те направиха автошествие. Защото отново споделям, едно е да има фонова паника, каквато има от две години насам, един световен инфлационен развой, напълно друго е на улиците да има действителни хора. И по тази причина аз споделям: би трябвало да гледаме деликатно дали ГЕРБ в действителност желае да смъква това държавно управление, което би означавало, че ще извади обвързвания с партията бизнес по улиците. Да забележим “, добави Първан Симеонов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР