Ако търсите начини да задържите талантите в компанията си, трябва

...
Ако търсите начини да задържите талантите в компанията си, трябва
Коментари Харесай

Добрата организационна култура задържа служителите

Ако търсите способи да задържите гениите в компанията си, би трябвало да обърнете внимание на организационната си просвета и водачите си, твърди новo изследване на Glassdoor. В него са наранени най-силните фактори за удовлетвореността на чиновниците и с какво би ги предиздвикало да останат на работа.

Ето кои са факторите на работното място, които имат най-голямо значение за удовлетвореността на чиновниците:

Корпоративна просвета и полезности: 18.4%
Висшето управление: 17.6%Възможности за кариерно развиване: 15.8%Бизнес вероятности: 13.8%Баланс сред професионалния и персоналния живот: 12.1%Разнообразие и приобщаване: 11.4%Възнаграждение и придобивки: 10.9%
Това, което е изненадващо, е, че спомагателните придобивки получават най-малката част от гласовете на чиновниците, което демонстрира, че заплатата не е безусловно водеща, когато става въпрос за задоволеност. Въпреки това Glassdoor показва, че възнаграждението е значимо, когато фирмите се пробват да привлекат нови гении. 

Във всички браншове спомагателните придобивки и бонусите играят относително дребна роля като фактор за удовлетвореността на чиновниците.

Но значи ли това, че чиновниците не се интересуват от това какъв брой пари печелят или от преимуществата, които получават на работното си място? Абсолютно не. Това е сигнал, че корпоративната културата на работното място играе по-голяма роля при определянето на ежедневната задоволеност от работата, в сравнение с заплащането ", споделят от Glassdoor.

Въпреки че възнаграждението и придобивките могат да привлекат нови чиновници, корпоративната просвета е нещото, което ги задържа в организацията.

Така че, в случай че желаете чиновниците ви да са щастливи, откакто сте ги привлекли с хубава заплата, Glassdoor поучава: следете по какъв начин се ползва организационната просвета в компанията ви. Търсете непрекъснато противоположна връзка от чиновниците си, с цел да идентифицирате техните потребности, които може да пропускате, до момента в който се фокусирате върху бизнес интервенциите на компанията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР