Ако така и не успявате да намерите човека за себе

...
Ако така и не успявате да намерите човека за себе
Коментари Харесай

Какво представлява отбягващият тип обвързване

Ако по този начин и не успявате да намерите индивида за себе си и ви се коства, че попадате още веднъж и още веднъж на един и същи вид сътрудници и допускате едни и същи неточности, то може би методът, по който се обвързвате, е казусът.

Начинът, по който се обвързваме като възрастни, се дефинира от връзките с родителите ни в детска възраст. Това е моментът, в който се учим по какъв начин е " вярно " да се отнасяме към другите и към себе си.

Когато в детска възраст сме претърпели прочувствена контузия и потребностите ни от любов и грижи не са били задоволени от нашите родители - първите хора, с които откриваме връзка, след години в нас остава чувството, че никой не може и няма да ги задоволи и не можем да разчитаме на никого. Това лежи в основата на отбягващия вид обвързване.

Хората, които имат подобен жанр на обвързване са склонни въобще да не основават връзки или да не разрешават на никого да се приближи изключително до тях. Те се опасяват от интимността и са склонни да изневеряват на сътрудниците си. Често се опасяват, че ще бъдат изоставени и бързат да го създадат първи, даже без да има същински мотив за това.

Те постъпват по този метод, тъй като не желаят в никакъв случай повече да претърпяват това, което им се е случило в детството, само че на процедура сами си го предизвикват безчет пъти.

Хората, които имат отбягващ жанр на обвързване постоянно образуват двойки с сътрудници, които имат обезпокоителен жанр на обвързване. Този вид хора са привикнали да бъдат влюбени в някого, който не дава отговор на възприятията им и считат себе си за недостойни, а в човешката ни природа е заложено да живеем по силата на навика и познатото. Така, отбягващият ги сътрудник непрестанно удостоверява страха им, като в същото време си обезпечава човек, който сигурно няма да го напусне. Порочният кръг се затваря. Но това не са хармонични връзки, а е нездрава симбиоза сред двама страдащи и несигурни души.

Нездравите взаимоотношения основават огромен риск от психични проблеми, като депресията, само че в случай че разпознаваме себе си в горната картина, въпреки всичко можем да вземем нещата в свои ръце или да потърсим помощ от професионален психотерапевт, който да ни помогне да идентифицираме аргументите да сме в тази обстановка и методите за разрешаването ѝ. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР