Ако сте се съмнявали в плановете на Google да разпространи

...
Ако сте се съмнявали в плановете на Google да разпространи
Коментари Харесай

CES 2018: Google представи нова гама Assistant устройства



Ако сте се съмнявали в проектите на Гугъл да популяризира AI платформата си, новините от CES ще разсеят тези подозрения. Технологичният колос разгласи нови устройства - умни екрани - от сътрудниците си Lenovo, JBL, LG и Sony, както и умни колонки и тв приемници. Всички тези устройства идват с Гугъл Asisstant - AI помощникът, запасен до неотдавна единствено за Andoid смарт телефони.

Този ход на Гугъл идва като отговор на Amazon и Alexa - цифровият помощник се появява във от ден на ден устройства от сътрудници. В допълнение, Гугъл също показа, че Assistant ще се появи и в Android Auto.
Умни екрани
Това са на практика HD таблети с вграден Гугъл Assistant, които са планувани за бюрото или кухнята (или случайно място в дома), сходно на първокласни цифрови рамки. Умните екрани варират сред 8 и 10 инча като размер на екрана и идват с камера на предния панел и представители.

В тези устройства Assistant се държи сходно на Alexa в Amazon Echo, само че с образни допълнения. Когато да вземем за пример попитате виртуалния помощник за дилемите си за деня, той ще покаже бележки, а в случай че изберете задача, която изисква да се придвижите отвън дома си, Assistant ще покаже карта с маршрут.

Можете да питате цифровия асистент и за разнообразни предписания, които ще се появят на екрана в елементарен за схващане и осъществяване вид. И защото всички умни екрани имат опция за ръководство с гласови команди, няма да се постанова да пипате екрана с омазани в олио и брашно ръце.

Таблетите могат също по този начин да демонстрират фотоси от Гугъл Photos, да стриймват в действително време информация от охранителни камери и други умни устройства, както и да служат за видеофони благодарение на услугата Гугъл Duo.

Първите умни екрани с Гугъл Assistant на борда би трябвало да се появят това лято. JBL Link View ще идва с 8-инчов HD екран и 5-мегапикселова предна камера, дружно с два 10-ватори стерео представителя. Lenovo от своя страна влиза в играта с две устройства - 8-инчов таблет с резолюция 1280x800 и цена 200$, и 10-инчов FullHD модел за 250$. И двата таблета имат 10-ватов представител, 5-мегапикселова камера и опция да работят в портретен или водоравен режим. Потребителите също по този начин ще могат да изключват камерат със специфичен бутон, в случай че се тормозят за сигурността си.

Умните екрани от Lenovo ще се появят на пазара през юли. JBL е очакван за лятото, а Sony и LG към момента не са оповестили публични дати на премиерата на своите устройства.
Гугъл Assistant в Android Auto
Асистентът на Гугъл ще се появи в Android Auto - което значи, че изкуственият разсъдък ще откри място в таблата на коли от над 40 производителя. Идеята е той да дава оферти за близки бензиностанции, да предлага навигация, да дава отговор на известия и да предлага елементи за ежедневните задания.

В блог пост Гугъл разгласи, че дава особено име на всички команди, които Гугъл Assistant е подготвен да разпознава - те ще се назовават Actions (действия). Според компанията има над милион такива команди, които работят с услуги на Гугъл и сътрудници.

Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР