Ако сте работили или продължавате да работите за шеф, който

...
Ако сте работили или продължавате да работите за шеф, който
Коментари Харесай

Няма да ви изложа!

Ако сте работили или продължавате да работите за началник, който е микромениджър, то доста добре знаете какъв брой мъчно може да бъде да вършите работата си по допустимо най-хубавия метод, когато някой непрекъснато ви постанова ограничавания и ви споделя какво да вършиме. Важно е обаче да знаете, че има способи да върнете най-малко някаква част от контрола върху личната ви работа. За да постигнете това, би трябвало да се научите да употребявате няколко изречения, които обезоръжават шефа микромениджър. Ето ги и тях:

1. Няма да ви изложа!

Ако обясните на шефа си, че ще вършиме всичко по силите си, с цел да го представяте в добра светлина, той няма да има причина непрекъснато да ревизира дали изпълнявате неговите заръки и нареждания. Свикнал на отпор и опълчване от своите чиновници, микромениджърът правят оценка положителните думи.

2. Кажете ми по какъв начин желаете това да бъде направено

Може да се спасите от непрекъснатото надничане зад рамото, в случай че съумеете да извлечете от микроменидъра всичката нужна информация за това какво тъкмо се желае от вас още в самото начало. Това ще ви помогне да свършите работата си по най-хубавия за вас метод и  същевременно с това да постигнете резултатите, които се чакат от вас

3. Успехът ви е значим за мен

Постарайте се да подхраните егото на вашия началник и да го обедите, че неговият триумф и този на компанията са от огромно значение за вас. Манията му за надзор сигурно ще стане по търпима, в случай че той има вяра, че всичко, което вършиме, е основано на концепцията, че той би трябвало да бъде представян в добра светлина.

4. Ще се оправя чудесно с тази задача

Когато уверите микромениджъра в качеството на вашата работа и демонстрирате, че желаете да постигнете допустимо най-хубавия резултат, вие може да успокоите неговия безумен блян към перфекционизъм и да си спечелите независимост на деяние.

5. Ценя вашите упътвания

Това е различен метод да обезоръжите микромениджъра с нещо положително. Ако покажете, че цените неговите препоръки и се вслушвате в упътванията му, може да го убедите, че вие сами ще търсите неговата помощ, когато имате потребност от нея, вместо той да ви я предлага непрекъснато, без даже да сте го желали.

6. Понякога разкривате неща за мен, които самият аз не съзнавам

Тази фраза има мощно влияние върху егото на микромениджъра. Тя демонстрира, че признавате неговия престиж и знания и че сте подготвени да го потърсите за съвет, когато желаете да знаете освен това както за работата, по този начин и за персоналното ви показване.

7. Зная, че желаете да съумея

Представянето на другояче неприятните привички на микромениджъра в положителна светлина може да бъде добър метод да го привлечете на ваша страна. Благодарете му за неговата угриженост и за времето и средствата, който той влага във вас. Това самопризнание ще го успокои и ще го накара да ви даде повече самостоятелност.

8. Ето по какъв начин бих подходил аз към тази задача

Дайте на микромениджъра малко отмора, като му разкажете по какъв начин бихте се справили с дадена задача, в случай че бяхте сами. Разкажете му за вашия проект за деяние, като в същото време с това покажете подготвеност и ангажираност с работата.

9. Винаги съм отворен за рецензии

Когато показвате на микромениджъра, че сте подготвени да изслушвате неговите рецензии и че желаете неговото упътване и препоръки, вие може да изградите с него постоянна връзка, която да се основава на взаимно доверие.

10. Постоянните промени и неспирното надничане зад рамото въздействат на моята работливост

Ако нито една от предходните 9 изречения не води до стремежи резултат, бъдете откровени и му кажете истината непосредствено. В последна сметка, работата на водача се прави оценка въз основа на постигнатото от неговия екип. Микромениджърът доста добре знае, че проблемите с продуктивността на неговите чиновници ще се отразят отрицателно върху него. Ако има едно нещо, което той желае повече от това да държи всичко под надзор, е това той да наподобява добре в очите на другите

....................

Лоли Даскал , президент и изпълнителен шеф на консултантската компания Lead From Within, в своя блог. 

Редактор: Георги Георгиев
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР