Ако сте пробвали почти всички диети, които обаче така и

...
Ако сте пробвали почти всички диети, които обаче така и
Коментари Харесай

Неусетно вталяване с малки порции

Ако сте пробвали съвсем всички диети, които обаче по този начин и не са дали нужния резултат, просто им обърнете тил. Който и диетолог да попитате, всеки ще ви предложи един изпитан метод, от който неизбежно ще се освободите от непотребните килограми.

Изберете сами това което желаете да ядете, направете менюто си разнообразно и подберете храните, от които организма ви има потребност, с цел да изглеждате добре и да бъдете здрави. Тайната е доста простичка: ядете, каквото ви душа желае, само че на дребни порцийки и по-начесто.

Ето най-подходящите храни за подобен вид режим:

- Рибата е източник на пълноценни белтъци. Белтъците на рибата обаче са по-лесно смилаеми, в сравнение с тези в месото. Рибата съдържа и значими витамини - А, D, Е, В1, В2, В6, В12. Ако веднъж в седмицата се употребява някой от тлъстите типове риба, това оказва помощ в предварителната защита против заболяването на Алцхаймер.

- Яйцата са източник на белтъчини и лутеин, спомагащ за положителното зрение. Предпазват от образуването на тромби, затова понижават риска от инсулт и инфаркт. 1-2 яйца на ден ще доставят на организма нужните витамини и минерали. Белтъкът държи задоволеност. Тоест сте намерили положително средство за поддържане на ниско тегло. Има проучвания, че потреблението на 6 яйца седмично понижава с 44% риска от рак на гърдата.

- Оризът е натурален източник на тиамин, ниацин, богат е на витамин B6, нишки. В него се съдържат желязо, фосфор, магнезий, калий, калций хром. Наличността на витамин Е в кафявия ориз е доста по-голяма, в сравнение с в белия, даже и да е обогатен.

- Пилешкото е най-здравословното месо с малко мазнини, богато е на белтъчини. Пилешкото защищава от понижаване на костната маса. Добър източник е на селен и на витамини от В-група.

- Спанакът е източник на желязо, витамини С, А и К и антиоксиданти. Той защищава от рак на правото черво, остеопороза и артрит. Освен това е богат на лутеин и е доста нискокалоричен.

- Морковите са нискокалорична храна, съдържат единствено 8% въглехидрати. Богат източник са на каротеноиди - жълто-оранжеви пигменти, изпълняващи значима антиоксидантна функционалност в организма. Алфа-каротина и бета-каротина могат да се преобразуват в тялото във витамин А. Каротиноидите защищават очите от нездравословни въздействия. В 100 г сурови моркови има 35 ккал.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР