Ако сте от дамите, които често нямат време и възможност

...
Ако сте от дамите, които често нямат време и възможност
Коментари Харесай

Грешките при използване на самобръсначка

Ако сте от дамите, които постоянно нямат време и опция да отидат за кола маска при експерт, то несъмнено се доверявате на самобръсначката.

Има обаче няколко неточности, които доста от нас позволяват. Ето какво да избягвате, с цел да имате същински гладка и мека кожа:

1. Бръснене на краката незабавно след влизане в банята

Разбира се, още със ставането заран първото нещо, което вършиме, е да се вмъкнете в банята и незабавно да се захванете с обезкосмяването. Това обаче е неправилно. Необходими са 15 минути под душа, с цел да се отворят фоликулите и да се омекотят косъмчетата. Това подсигурява гладкото бръснене.

2. Това е първото, което вършиме заран

Бръсненето вечер ще остави краката ви по-гладки за по-дълго време. Докато спите, краката се подуват леко, от което косъмчетата се връщат в своите фоликули и на сутринта няма и помен от тях.

4. Използване на самобръсначки за еднократна приложимост

Това е добре понякога, когато би трябвало незабавно да се отървете от наболите косъмчета, само че не ги използвайте за ежедневна приложимост. Най-добре е да инвестирате в самобръсначка с четири или пет ножчета. Те обезпечават най-хубавите резултати.

5. Не подменяте постоянно самобръсначките

Вие може да сте си купили хубава самобръсначка, само че в случай че не я сменяте постоянно, това няма да ви направи нищо положително. Старите са освен неефективни, само че е доста евентуално да провокират зачервявания и даже да причинят инфекции. Обикновено би трябвало да се подменят на към пет до 10 бръснения.

6. Грешите с посоката на бръснене

Всички знаем, че бръсненето се прави в посока противоположна на растежа на косъма. Да, обаче има една измама! Когато става въпрос за доста дребни косъмчета, одеве подаващи се, би трябвало да движите бръснача в посока на растежа им. Защото в противоположния случай се усилва опцията за порязвания.

7. Не лекувате порязването

Ако имате враснали косъмчета, се получава една дребна подутинка, която е доста евентуално да нараните с бръснача. За да предотвратите това, първо ексфоалирайте тялото. Правете го най-малко два пъти седмично. Ако въпреки всичко се случи да се порежете, не забравяйте да промиете мястото и да го намажете с антибиотик. Може да не ви се има вяра, само че от време на време от замърсяване на една мъничка рана, може да се стигне до много съществени инфекции.

8. Използвате мъжка самобръсначка

Много си дами мислят, че с потреблението на мъжка самобръсначка ще се снабдят с по-гладки крайници. Само че това не е по този начин. Кожата на дамите е доста по-нежна от тази на господата и точно по тази причина, тя има потребност от друг вид острие, което да я щади от пострадвания.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР