Не е ли незаконно да шофирате с аварийни светлини по време на дъжд във Флорида? Вече не

...
Ако сте на магистрала по време на някоя от силните
Коментари Харесай

Ако сте на магистрала по време на някоя от силните следобедни гръмотевични бури във Флорида, обикновено има рутинно светлинно шоу, което няма нищо общо с бумтящата гръмотевица отгоре.

Когато видимостта намалее , повечето шофьори бързо активират мигащите аварийни светлини на превозното си средство, вероятно за да направят превозното средство по-видимо за всички около него.

Но чакайте, това не е ли незаконно?

Не вече.

След години на бомбардиране от съобщения от правоприлагащите органи и държавните магистрални служители да НЕ използвате вашите аварийни светлини, докато шофирате в ситуации с ниска видимост, законът беше променен преди две години от щатския законодателен орган.< /p>

Така че шофьорите вече могат да се чувстват свободни да мигат без страх от наказание, не че предишният закон така или иначе спираше много мигачи.

Ето какво трябва да знаете за закона на Флорида за използването на опасност светлини по време на шофиране:

Какъв е законът за използването на аварийни светлини по време на шофиране при лошо време?

Практиката вече е разрешена във Флорида съгласно закон, приет от законодателния орган, който влезе в сила на 1 юли 2021 г., но само на магистрали с ограничения на скоростта от или над 55 mph и само когато условията създават „изключително ниска видимост“.

Такива условия биха включвали мъгла и силни дъждовни бури, като например забави трафика по междущатска магистрала 4 до пълзене по-рано тази седмица в окръг Волусия.

Промяната в закона е резултат от два реда, съдържащи се в законопроект за транспорт от 38 страници, приет от щатските законодатели на законодателната сесия през 2021 г. Новият закон, свързан с използването на аварийни светлини, не предизвика дискусия в дебата по законопроекта и не възрази от страна на държавните транспортни служители.

Защо беше незаконно използването на аварийни светлини по време на шофиране?

Съществуващата дълго време предишна забрана на практиката се основаваше на предупреждения от магистралния патрул на Флорида, че шофьорите, които използват аварийни светлини по време на шофиране, е объркващо, тъй като полицаите търсят мигащите светлини като сигнал за помощ от неработещо превозно средство.

< p>Освен това, аварийните светлини могат да заменят мигачите на превозното средство, което прави смяната на лентата коварна. Според предишния закон светлините трябваше да се използват само когато са спрени отстрани на пътя или по време на погребална процесия.

Флорида беше сред само 10 национални щата, които забраниха използването на аварийни светлини по време на шофиране, според към Американската автомобилна асоциация (AAA).

Има ли недостатъци в новия закон за аварийните светлини?

Въпреки новия закон, AAA все още съветва шофьорите да не шофират с мигащи аварийни светлини, каза Марк Дженкинс, базиран в Тампа говорител на компанията.

„Може да е объркващо за другите шофьори, особено при лоша видимост“, каза Дженкинс по имейл.

„Когато шофьорите имат проблеми с колата , те трябва безопасно да се придвижат до пътя и да активират аварийните светлини“, каза той. „Така че, ако шофирате с вашите опасности, приближаващите шофьори може да ви сбъркат с шофьор с увреждания и ненужно да предприемат избягващи действия, които биха могли да застрашат тяхната безопасност.“

AAA препоръчва на шофьорите да предприемат други стъпки, за справят се с ограничена видимост при силен дъжд или мъгла.

Очаква се повече дъжд този уикенд: Времето през уикенда във Volusia, Flagler: Очаквайте повече топлина и дъжд

“ Нашият съвет, ако видимостта е лоша, е да намерите безопасно място, където да изчакате, докато условията се подобрят“, каза Дженкинс. „В противен случай намалете скоростта и увеличете разстоянието си от другите превозни средства около вас. Използвайте десния край на пътя или крайните линии и централните линии като визуални насоки.

AAA напомня на шофьорите винаги да включват фаровете, когато включват чистачките на предното стъкло.

„Когато е мъгливо, използвайте късите си светлини“, каза Дженкинс. „Дългите светлини ще се отразят от мъглата и ще влошат още повече видимостта.“

Тази статия първоначално се появи в The Daytona Beach News-Journal: Законно ли е да шофирате във Флорида с включени аварийни светлини при лошо време?

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР