Ако сте имали удоволствието“ да работите в компания с токсична

...
Ако сте имали удоволствието“ да работите в компания с токсична
Коментари Харесай

Успешни въпреки всичко

Ако сте имали „ удоволствието “ да работите в компания с токсична фирмената просвета, то доста добре знаете какъв брой мъчно е да бъдете сполучливи, а от време на време и единствено да оцелеете в една сходна среда. Истината е, че вие надалеч не сте сами – доста хора работят нещо, което обичат, само че на място, което ненавиждат.

Може би нямате нужната власт и престиж, с цел да измененията културата на работното място, само че има няколко неща, които може да извършите, с цел да постигнете триумф, на инат на всички компликации и спънки. Ето някои от тях:

Начертайте ясни граници и се придържайте към тях

Научете се да се дистанцирате от това, което вършат другите, и да се фокусирате върху личната си работа. Проверявайте работата и държанието си колкото се може по-често, с цел да сте сигурни, че нещата, които вършиме, дават отговор на вашите полезности и визии. Поддържайте отдалеченост от действия, които смятате за непродуктивни и безполезни, с изключение на в случаите, в които смятате, че можете да измененията нещата от вътрешната страна. Не взимайте присъединяване в разпространяването на клюки и злословия.

Фокусирайте се върху позитивните мисли

Едно от най-лошите неща, които може да извършите, когато сте заобиколени от всички страни от негативност, е да ѝ се поддадете. Дори и когато се борите против токсичните привички на вашите сътрудници и ръководители, съзнанието ви елементарно може да бъде превзето от отрицателни мисли, които да ви демотивират и депресират. Култивирайте положителен способи на мислене като се концентрирайте върху работата си и игнорирате всичкия негативизъм към вас.

Изградете съюзи

Всичко е по-трудно, когато сте сами. Потърсете съидейници, които гледат на света по същия метод, по който и вие, с цел да можете да се подкрепяте взаимно. Освен че по този начин ще имате човек, с който да споделяте вашите проблеми и фрустрации, вие ще можете дружно да планирате способи  за справяне с неприятните обстановки в офиса.

Не правете взаимни отстъпки с вашите полезности

Не позволявайте вашите полезности да бъдат компрометирани, без значение от обстановката, в която сте попаднали. Не се захващайте с действия, които смятате за аморални, даже и от това да зависи вашата работа. Нищо няма да повлияе на самооценката ви по толкоз отрицателен метод, колкото това да не бъдете правилни на себе си. Ако изгубите работата си, тъй като сте защитили морална позиция, то това изцяло си е заслужавало.

Фокусирайте се върху решенията, а не върху проблемите

Дори и в случаите, когато е изцяло целесъобразно, недоволството и мърморенето не способства с нищо за подобряването на обстановката – тъкмо противоположното, то внася още повече негативност и скептицизъм в атмосферата. Независимо дали е ориентирано към други чиновници, висшестоящи мениджъри или към съответни политики на компанията, недоволството подхранва пораженския метод на мислене. Докато другите приказват единствено за проблеми, вие насочете вниманието и силата си върху намирането на решения. По този метод ще зададете друг звук на полемика и в случай че имате шанс може даже да измененията културата на компанията към по-продуктивна и целенасочена.

Документирайте всичко

Ако работите в компания с токсична фирмена просвета, то аз ви поучавам да документирате всичко, което ви се случва денем. Съхранявайте физически копия на всички ваши имейли, кореспонденции и бележки от срещи. Започнете да си водите дневник, в който да записвате всички ваши значими достижения, както и всички отрицателни прекарвания, през които преминавате. Ако един ден ви се наложи да говорите за някакво събитие от офиса, било то пред съда или пред шефовете на компанията, ще бъдете готови с нужната документи, с цел да отбраните позицията си.

Подгответе тактика за овакантяване

Ако сте решили да продължите да работите в компания с токсична просвета, единствено тъй като в действителност обичате това, което вършиме, то не би трябвало да забравяте, че в никакъв случай не е късно да потърсите по-добра среда, която ще ви разреши да си вършите работата по допустимо най-хубавия метод. Когато напуснете токсичното място, би трябвало да се научите да гледате на този другояче противен интервал от вашия живот като на скъп опит, които ви е научил да разпознавате нещата, с които не би трябвало да се примирявате в работата.

…………..

Лоли Даскал , президент и изпълнителен шеф на консултантската компания Lead From Within, в своя блог.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР