Ако сте фен на научната фантастика, то вероятно сте чували

...
Ако сте фен на научната фантастика, то вероятно сте чували
Коментари Харесай

Най-странната конспирация: Проект Луцифер

Ако сте почитател на научната фантастика, то евентуално сте чували за кино лентата 2001: Космическа авантюра. Във втората част 2010: Одисея две, извънземен монолит, който обикаля Юпитер, стартира да сгъстява газовия колос и го трансформира в по-малко слънце.

Този развой прави луните на Юпитер годни за живот. Хората на Земята назовават второто слънце Луцифер. Ако не го гледаме религиозно, Луцифер значи „ носещият светлина “ – положително име за второ слънце.

Повечето хора считат обстановката за чиста научна фантастика, само че съществува тайна доктрина, съгласно която този развой е освен вероятен, само че и към този момент е задействан от НАСА. Вижте за какво.

via locklip.com

Юпитер е именуван провалена звезда, тъй като, в случай че имаше по-голяма маса, щеше да стартира развой на нуклеарен синтез и газовият колос щеше да се трансформира в звезда. Астрофизици са пресметнали, че Юпитер е трябвало да бъде 75 пъти по тежък, с цел да се случи това.

Според тайната доктрина този недостиг може да бъде наваксан посредством прибавянето на нуклеарно гориво, което да задвижи процеса на нуклеарния синтез. Под това разбирайте галактическите сонди на НАСА Касини, Галилео, Вояджър и други.

via locklip.com

Малко след задминаването на Марс слънчевата сила става незадоволителна за задвижването на тези проби и по тази причина те имат потребност от благонадежден източник на сила. От НАСА ги оборудвали с радиоизотопен термоелектрически генератор (RTG).

Радиоактивният разпад на плутоний-238, който се прави в един RTG, създава задоволително електричество за задвижване на апаратите. Например на борда на сондата Галилео се намирали два такива генератора, като във всеки един имало по към 7 кг плутоний-238.

Какво би станало, в случай че такова количество плутоний бъде взривено навътре в Юпитер? Нищо, или най-малко нищо, което да можем да забележим. През 2003 Галилео е разрушен съзнателно в атмосферата на Юпитер, тъй като от НАСА желали да се застраховат, че няма да заразят луните на газовия колос със земни бактерии.

Конспираторите считат, че това е първата стъпка от план Луцифер. Те се страхували, че плутоният ще задвижи термоядрена реакция, която ще трансформира Юпитер в слънце .

Изминали са 12 години от този момент и към момента нищо не се е случило. Няма второ слънце в небето, само че конспираторите се притесняват, че в Слънчевата система има още един газов колос – Сатурн, който не е доста по-малък от Юпитер. Имаме и галактическа сонда, която орбитира Сатурн – Касини. А на борда на Касини има 33 кг плутоний-238.

Но в последна сметка би трябвало да сме в сигурност. Според стандартната физика даже всеки атом плутоний да взе участие в нуклеарния гърмеж, няма да е задоволително за задвижване на верижна реакция. Ще наподобява на капка вода в басейн – безобидно.

Истината е, че технологиите ни евентуално са на хиляди години от опцията за изкуствено образуване на звезди. Но даже и да имахме такава технология, защо ни е второ слънце?

Ако някой от газовите колоси се трансформира внезапно в звезда, той сигурно ще наруши нежния баланс в Слънчевата система . Гравитационното привличане на новородената звезда ще събере метеоритите, които се намират сред Марс и Юпитер, като без подозрение някои ще бъдат захвърлени и към Земята.

Locklip

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР