Ако смятате, че огромният кораб Титаник е останал в историята

...
Ако смятате, че огромният кораб Титаник е останал в историята
Коментари Харесай

Новият Титаник скоро ще бъде факт и вече се готви за околосветска обиколка

Ако смятате, че големият транспортен съд " Титаник " е останал в историята и легендите, помислете още веднъж. През последните години се приказва за подготовката на нова негова версия - Титаник II, която да възроди най-известния транспортен съд в историята.

Австралийският предприемач и политик Клайв Палмър, който стои зад противоречивата самодейност, заяви през септември, че работата по кораба е почнала още веднъж - откакто финансов спор с китайското държавно управление я спря през 2015 година Идеята за първи път се появи през 2012 година

Новият транспортен съд ще бъде еднакъв на именития задокеански лайнер, който потъва през 1912 година след конфликт с айсберг и над 1500 души изгубват живота си.

За да избегне повтаряне на злополуката, " Титаник II " явно ще бъде оборудван с доста избавителни лодки и ще има доста по-здрав корпус, както и съвременно навигационно и радарно съоръжение, написа CNN.

" Корабът ще следва първичното пътешестване, пренасящо пасажери от Саутхемптън до Ню Йорк, само че също по този начин ще обиколи света, ще въодушевява и очарова хората, предизвиквайки ненадминато внимание, конспирация и тайнственост във всяко пристанище, което посети ", сподели Палмър.

Дебютното пътешестване обаче ще води пасажерите от Дубай до Ню Йорк, оповестява Cruise Arabia, като би трябвало да се състои през 2022 година.

Корабът ще разполага с 9 палуби, 835 каюти, в които ще могат да се настанят 2435 пасажери. Ще се оферират билети за първа, втора и трета класа, тъкмо както при популярния му предходник.

Той ще бъде оборудван тъкмо като истинския " Титаник ", в това число и огромната вътрешна стълба, която играе незабравима роля в хитовия филм на Джеймс Камерън.

Подготвя се още едно копие на популярния пътнически транспортен съд - през 2016 година се появи новината, че Китай строи подобен, а цената му е към 1 милиард юана (145 млн. долара). Идеята е той да стои на котва в локален язовир.

Междувременно туристите, които разполагат с доста пари, скоро може да имат шанса да се потопят до руините на истинския " Титаник ". Американската компания OceanGate е възнамерявала серия от гмуркания през 2019 година, които ще костват по 105 129 $ на човек.

Реално не е несъмнено дали " Титаник II " в действителност ще пътува и дали плануваното туристическо гмуркане до отломките на истинския транспортен съд ще се реализира през идната година.

Но едно нещо е несъмнено - повече от 100 години след първото и само пътешестване на " Титаник ", ползата на света към обречения плаващ колос е все по този начин настоящ. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР