Ако смятате, че 2023 г. е започнала объркващо, можете да

...
Ако смятате, че 2023 г. е започнала объркващо, можете да
Коментари Харесай

Меркурий ще бъде ретрограден още 3 пъти през 2023 г. – Ето какво трябва да знаете и как да планирате времето си

Ако смятате, че 2023 година е почнала объркващо, можете да обвините астрологията. Меркурий, планетата на връзката и информацията, към този момент беше ретроградна с настъпването на Нова година, като се върна към непосредствено придвижване едвам на 18 януари.

Ретроградните преноси на Меркурий постоянно водят до комплициране в връзките и можем да чакаме същото да се случи по време на още три от негови ретроградни придвижвания през 2023 година

Но за благополучие, не е належащо просто да чакаме в боязън - в действителност планирането за датите на ретроградния Меркурий може да ви помогне да изпреварите евентуалния безпорядък.



За да не останете сюрпризирани, ето датите на назадничав Меркурий, които да отбележите в календара си:

21 април до 14 май
23 август до 15 септември
13 декември до 1 януари 2024 г

Забавеното и изглеждащо в посока обратно придвижване на планетата може по сходен метод да забави вашето придвижване в областите на живота, които тя ръководи, като връзките и пътуванията. Това не значи, че е обезпечено, че ще имате закъснения на полети и заплетени диалози, само че че е допустимо да зародят сюжети, които не контролирате изцяло или пък да не сте се погрижили да се подготвите задоволително добре.

Ето за какво астролозите гледат на ретроградния Меркурий не като на делегат на неприятни вести и вестител на неприятен шанс, какъвто постоянно се показва, а вместо това, като увещание от Вселената да забавите темпото, да ревизирате още веднъж детайлностите и да
преразгледате предишното си.

Конкретните аспекти на живота ви, които тази сила визира, ще зависят от зодиакалния знак, през който Меркурий минава, до момента в който е назадничав. През 2023 година Меркурий е назадничав във всички земни знаци (с изключение на няколко дни от последната назадничавост, през които ще бъде в огнения знак Стрелец).

Ретроградният Меркурий в земните знаци ще ни накара да се фокусираме върху материалния и физическия свят.



Как да преминете през всеки назадничав пренос на Меркурий

Първо, постоянно е потребно да очаквате непредвиденото и да сведете до най-малко последствията от всеки безпорядък, като сте самодейни с почивката си. Задължително планирайте по този начин графика си, че да ви остане време, в което да се справите с другите заплитания, които евентуално ще се случат.

Периодите на назадничавост са чудесни за преразглеждане на остарели решения, преосмисляне и преоценка. Не забравяйте, че ретроградният Меркурий е обвързван с преосмисляне на предишното, а не с гледане напред към бъдещето. Друго значимо нещо е, че този интервал на закъснение и преразглеждане няма за цел да ни разочарова, а да филтрира това, което не ни служи. Ретроградният Меркурий в действителност ни предлага късмет да се помирим с тишината, да се свържем още веднъж с вътрешния си глас и да оценим обстоятелството, че забавянето е нужна и здравословна част от живота.

Ето какво да чакаме от 3-те оставащи три интервала на назадничав Меркурий през 2023 г

1. Ретрограден Меркурий в Телец: 21 април до 14 май

Телецът е знакът на всичко материално и естествено, което може да значи, че тази съответна назадничавост може да извади на повърхността някои по-рано заровени проблеми, свързани с нашата естествена среда. Телецът е знакът и на финансите, полезностите и властта, което значи, че може да ни се наложи да ги преосмислим. На практическо равнище това значи, че е добра концепция да прегледате бюджета си и да видите къде може да е рационално да извършите корекции преди да дойдат летните месеци, през които всекидневно харчим повече.

2. Ретрограден Меркурий в Дева: 23 август до 15 септември

Ретрограден Меркурий в Дева, а Девата е шеф на Меркурий. Можете да очаквате неточности в връзките, закъснения и разстройства във вашия график и баланс сред работа и персонален живот. Най-доброто, което можете да извършите е да разгърнете в себе си силата на Девата и да планирате, планирате и отново да планирате. Това значи да имате проект А, проект Б и може би проект В за всичко изключително значимо, което се случва през това време. Това също е съвършена назадничавост, по време на която да се откажете от остарелите привички и да реорганизирате рутината си.



3. Ретрограден Меркурий в Козирог *и* Стрелец: 13 декември до 1 януари 2024 година

Този финален назадничав Меркурий за годината енергийно припомня на първия от 2023 година: ще се случи (предимно) в земния знак Козирог. Всъщност Меркурий ще бъде назадничав на 13 декември на 8-ми градуса от Козирог, което е тъкмо същият градус, на който той стана пряк на 18 януари. Това ще ни върне към истории, диалози и тематики, които се появиха по време на ретроградния Меркурий, който преди малко завърши. С други думи, в случай че смятате, че напредвате в нещо, само че не сте го постигнали напълно, бъдете сигурни, че ще имате друга опция да го извършите в края на тази година.

Енергията се измества на 22 декември, когато Меркурий ще се реалокира в знака Стрелец, търсещ завършения. Това може да ни насърчи да преразгледаме нашата вероятност или светоглед, или да се свържем още веднъж с духовните практики.
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР