Ако следите Дневник, за да не изпускате най-важните новини и

...
Ако следите Дневник, за да не изпускате най-важните новини и
Коментари Харесай

Новините на детски език: Защо се случват инциденти като трагедията в Сърбия

Ако следите " Дневник ", с цел да не изпускате най-важните вести и истории, към този момент могат да го вършат и децата ви. Всеки понеделник " Детски Дневник " препечатва текст от уеб страницата, който в налична за по-младите читатели форма оповестява и изяснява настоящи събития от страната и света.

Статиите са подобаващ метод децата да се срещнат със протичащото се в обществото и добър мотив за диалог (а за какво не и спор) в фамилията по тях. Заради възрастта на читателите, за които е предопределена рубриката, редакцията взе решение да затвори за мнения публикациите от нея.

и част от платформата за поощряване на четенето и четивната просветеност измежду децата. Още вести на детски език можете да намерите, а повече за " Книговище " -.

Вероятно чуваш по новините за разнообразни типове експанзия - като двата случая в Сърбия през последните дни, при който починаха хора, даже деца. И несъмнено у теб или у възрастните към теб пораждат въпроси: Нека се опитаме да отговорим на тези въпроси подред.

Защо хората демонстрират експанзия едни към други

Причините са разнообразни, само че по принцип хората не се раждат научени да вземат решение споровете си по различен метод. Погледнете бебетата в пясъчника. Минава време, до момента в който родителите им ги научат да не си дърпат взаимно играчките и да не се удрят.

Повечето хора овладяват разпоредбите на обществото. Но някои не ги съблюдават - било тъй като са избрали да ги престъпят (оттам идва думата " нарушители " ), било тъй като са изгубили надзор върху себе си (тоест са психологично болни). И в двата случая има последици, които са свързани с това какъв брой сериозна е експанзията.
Например едно е да се ядосаш и да скъсаш нечия тетрадка, друго е да нараниш човек.

Колко постоянно се случват такива произшествия със пукотевица

По принцип рядко. Помисли: другояче нямаше да го дават по новините, нали?

Поначало по новините дават неща, които са по някакъв метод необикновени. Няма да чуеш " слънцето изгря " не тъй като това не е значимо, а тъй като се случва всеки ден. По същия метод случай като стрелбата в учебно заведение в Сърбия е нещо доста извънредно. Особено пък в Европа, където по принцип огнестрелните оръжия не са толкоз публикувани.

Разбира се, други типове престъпни случаи има, само че те като цяло по-скоро обгръщат хора, които към този момент са били в някакъв спор между тях.

Какво можем да създадем, с цел да попречим на сходни прояви на експанзия

По принцип най-важните неща би трябвало да ги свършат тези, които ръководят дадена страна.

Например у нас има закони, съгласно които множеството хора нямат право да имат огнестрелно оръжие. Значи би трябвало да се следи тези закони да се съблюдават добре. Ако малко хора имат револвер, рядко ще се случи някой да го употребява, нали?

Друго нещо, което е значимо да се направи, е по принцип да се работи против експанзията. Да се учат хората на разнообразни способи за решение на споровете. Вие имате в учебно заведение часове по " гражданско обучение ".
Това би могло да се случва отлично точно в тях. Възможно е в твоя клас към този момент да се работи по въпроса - само че в случай че това още не е станало, бихте могли със съучениците ти да го предложите на класния началник.
Ако имате учебен психолог (стискам палци да имате), той или тя също биха могли да оказват помощ - да вземем за пример като опишат в час за разнообразни техники за решение на спорове. Те ще са потребни освен в учебно заведение!

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР