Ако сглобката отново се събере, ни очакват повишаване на цените

...
Тошко Йорданов: Ако сглобката отново се събере, ни очакват повишаване на цените на тока, горивата, партийно овладяване на регулаторите

Снимка: БГНЕС

Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Ако сглобката отново се събере, ни очакват повишаване на цените на тока, горивата, партийно овладяване на регулаторите

Ако сглобката още веднъж се събере, ни чакат повишение на цените на тока, горивата, партийно преодоляване на регулаторите. Този парламент е привършен като честен заем и най-правилното нещо е да има избори. Смятаме, че би трябвало експертен кабинет с необятна парламентарна поддръжка и партиите, излъчили специалистите, да носят политическа отговорност. Но не и в този парламент – този парламент завърши сега, в който се сътвори сглобката.  Това съобщи Тошко Йорданов от Има Такъв Народ след консултациите при президента.

„ В случай че не се сглобят отначало, най-добре би било да се мине през нови избори

и хората да пренаредят тежестта на партиите. Съмнявам се, че някой отвън Лена и Киро си показва, че ПП-ДБ ще изкарат същия брой депутати след нови парламентарни избори. Така че партиите, даже да са същите, ще са с друга тежест и тогава може да се търси управническа формула “, добави Йорданов.

Депутатът в общи линии обрисува апокалиптична картина за бъдещето на България, в случай че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ съумеят да се договорят за още девет месеца ръководство.

„ Ако сглобката още веднъж се събере, ни чакат повишение на цените на тока, горивата, партийно преодоляване на регулаторите. Когато се разпаднат след девет месела или след изборите в Съединени американски щати, ще би трябвало да оправяме една извънредно затънала страна, която и в този момент е затънала “, сподели още Йорданов.

 

SafeNews напомня, че през днешния ден не престават съвещания при президента преди президента да връчи първия мандат за сформиране на държавно управление. Румен Радев беседва първо с представители на „ Възраждане “,  по-късно с „ Българска социалистическа партия за България “ и „ ИТН “.
Консултациите с парламентарно показаните партии започнаха през вчерашния ден на „ Дондуков 2 “ – поредно с ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи.
След края на политическите съвещания с шестте парламентарни обединения президентът би трябвало да реши по кое време ще връчи мандат за сформиране на кабинет на претендент за министър председател, посочен от ГЕРБ-СДС.
За това в Конституцията няма очакван период.

 

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР