Ако седнеш да ядеш в Северна Македония, апетитът ти ще

Ако седнеш да ядеш в Северна Македония, апетитът ти ще ...

Северна Македония привлича с вкусната храна, хубавите вина и своята гостоприемност.


Ако седнеш да ядеш в Северна Македония, апетитът ти ще се увеличи още след първия залък от храната, която ще ти сервират. Ако пиеш само една глътка вино, вече никога няма да можеш да угасиш жаждата си. Тук, хората знаят как да се наслаждават на храната, а яденето е своеобразен ритуал.

Многото слънчеви дни са източник на богати вкусове и аромати в македонската кухня. Природата се отличава с климат, който е благоприятен за отглеждане на плодове, зеленчуци и различни билки и подправки. Всяка година градините раждат вкусни плодове и зеленчуци, бъчвите са винаги пълни, а месото е свежо и извънредно качествено. В Северна Македония е лесно да се удовлетвори всяко кулинарно желание - както на онези, които желаят специалитети от месо и риба, така и на онези, които предпочитат разнообразна вегетарианска храна. Всеки сезон разполага с определена храна, а почти всеки район има свой специалитет. Така, пред Вас се открива голям избор, в който не можете да сгрешите.

Македонските винарни широко отварят вратите си за всички посетители. В тях заедно с екипа винари, любителите на виното могат да дегустират любимата си напитка по един забавен, неформален и релаксиращ начин в комбинация с различни видове храна.

Каним Ви да почувствате вкуса на пикантните ястия и да почувствате аромата на прекрасните вина!

Вижте снимки >>

Македония е чудесна държава, която ти предоставя възможността на всяка нейна педя да се докоснеш до миналото и да почувстваш бъдещето. Пътищата на различни култури и цивилизации са се пресичали в Северна Македония и всяка от тях е оставила свой белег и огромни придобивки. Това е превърнало страната в люлка на културата.

Започнете с разходка по каменния тротоар на Старата скопска чаршия, където религиите, културите и обичаите на цивилизациите се пресичат, връщайки ви векове назад.

Източник: dir.bg