Ако се ваксинираме, ни очаква прекрасна есен. Това заяви здравният

...
Ако се ваксинираме, ни очаква прекрасна есен. Това заяви здравният
Коментари Харесай

Стойчо Кацаров каза ще има ли нова вълна наесен

Ако се имунизираме, ни чака прелестна есен. Това съобщи здравният министър д.р Стойчо Кацаров в изявление за бТВ. „ Не го ли създадем, рискуваме нова вълна. Повечето специалисти считат, че е допустима нова вълна “, безапелационен бе Кацаров.

„ Рискът от заличаване на Коронавирус ваксини не е огромен “, сподели служебният здравен министър Стойчо Кацаров в предаването „ 120 минути “. Тези дни се появиха изявления в западни медии, че страната ни ще изхвърля дози от препаратите, тъй като няма искащи.

„ Има предплатени 14 млн. ваксини – за 7 млн. души по две игли, само че ги получаваме по поръчка. Ако в този момент нямаме нужда, може да отложим доставките “, разясни Кацаров.

Той посочи, че имунизациите, които са най-близо до приключване на периода на валидност са до 31 август – след два месеца.

Според Кацаров недоверието и страхът от имунизациите се дължат частично и на недоверието към политиците и ръководството на страната. „ Това е нещо, което се пречупва като политическа самодейност. Политиците най-често приказват за това и отрицателното отношение към тях се придвижва отрицателно и към имунизациите “, добави здравният министър.

Кацаров разяснява, че продължава да се съмнява в успеваемостта на част от ограниченията, тъй като макар маските и дистанцията, „ вълните идват една след друга “.

На въпрос дали би приел да остане здравен министър и след изборите и сформирането на ново постоянно държавно управление, Стойчо Кацаров разяснява, че би се радвал да оказва помощ „ без значение на каква позиция е “.

„ Аз съм привързан към това да се реформира здравната система, тъй като тя не работи добре “, заключи служебният министър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР