Ако се стигне до дългоочаквания сблъсък между Йорданка Фандъкова и

...
Ако се стигне до дългоочаквания сблъсък между Йорданка Фандъкова и
Коментари Харесай

Проучване за кмет на София: Фандъкова печели пред Мая Манолова


Ако се стигне до дълго чакания конфликт сред Йорданка Фандъкова и Мая Манолова на локалния избор наесен, актуалният кмет на София ще завоюва против настоящия омбудсман изборите на балотаж. Това сочат резултатите от извършено социологическо изследване на Центъра за разбори и маркетинг, разгласи неговият началник Юлий Павлов.

Според него 90% е несъмнено, че Фандъкова ще бъде избрана отново, в случай че се кандидатира за още един мандат. "Хората чакат да видят конфликта сред Йорданка Фандъкова и Мая Манолова. Ако Манолова не се яви, успеха на Фандъкова е обезпечена още на първи тур. В другия случай може да се стигне до балотаж, където 59% ще гласоподават за Фандъкова, а 41% за Манолова ", изясни Павлов.

Той посочи, че с цел да се случи всичко това е належащо от имащите право да гласоподават към 550 000 души до урните да отидат най-малко 450 000.

„ На предишните локални избори гласоподаваха 412 000, или това са към 41%. Това прави задачата на политическите сили сходна на тези за европейските избори, което значи, че претендентите би трябвало да изкарат тези, които твърдо са решили да гласоподават в действителност да го създадат “, добави още той.

Стана ясно още, че 57% от софиянци считат, че столицата се е трансформирала към по-добро по времето на Фандъкова, а едвам 8% считат, че няма основна смяна в града или настояват, че тя отрицателна. Хората регистрират като огромно нейно достижение развиването на метрото, поддържането на парковете и зелените площи, положението на градския превоз и развиването на културния живот в града. Като най-слаби страни са показали сигурността в града, чистотата на града, бездомните кучета и некачествените поправки.

Жителите на града желаят в идващите няколко години да се усъвършенства чистотата в града, да се построяват нови улици в кварталите и ремонт на старите, градският превоз да стане по-редовен и да се положат още старания за възстановяване на качеството на атмосферния въздух.

Юлий Павлов разгласи още, че ГЕРБ няма да имат цялостно болшинство в новия общински съвет.

„ В него се чака да влязат общински съветници от листата на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи,Партията на Слави Трифонов, Съюз на демократичните сили, „ Демократична България “, „ Атака “ и Вътрешна македонска революционна организация. Ако Трифонов записва партия, той ще е четвърта мощ и ще се подреди сред „ Демократична България “ и Вътрешна македонска революционна организация. Това обаче още не е несъмнено. В противоположен случай ще влязат представители от 7 разнообразни листи. Най-вероятно на ГЕРБ ще им се наложи да търсят съдружници “, съобщи шефът на Центъра за разбори и маркетинг.

От проучването излиза наяве още, че само Мая Манолова, Йорданка Фандъкова и Румен Радев имат позитивен рейтинг, а над 70% отрицателен рейтинг имат Мустафа Карадайъ, Валери Симеонов и Волен Сидеров; недоверието в София нараства и по отношение на Бойко Борисов, Слави Трифонов, Красимир Каракачанов, Корнелия Нинова, Румен Христов, Калоян Паргов, Веселин Марешки и Елен Герджиков.

На този декор, обаче, столичани стават все по-големи оптимисти във връзка с персоналното си състояние, в съпоставяне със същото време на предходната година.

Мая Манолова се спряга като възможен кандидат-кмет на левицата. Наскоро тя се закани, че поради компликациите, които среща в остояването на публично значими дела в сегашната си роля, обмисля да се яви на изборите. "Ако ме вбесят до дъно, ще се кандидатирам за кмет на София ", съобщи омбудсманът.

Фандъкова пък през днешния ден изясни, че през септември ще стане ясно кои ще бъдат претендентите за кметове на ГЕРБ. По думите ѝ изборите са най-важният изпит за всички политици. Тя добави, че е осведомена с номинациите и на социалистите. "Номинират Мая Манолова като знаково лице на Българска социалистическа партия ", добави тя.

Фандъкова изясни, че към този момент е съсредоточена върху уговорките, които е поела за устройството на града, а не толкоз върху това дали ще се кандидатира още веднъж за кмет на София.

"Използваме лятото, строителният сезон, с цел да напреднем във всички действия ", сподели още кметът. Тя добави, че в Столична община получават сигнали за нередности по осъществяване на плановете и ги ревизират, като се стараят да ги отстранят.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР