Ако се приемат предложенията, които придружават новият здравен законопроект, няма

...
Ако се приемат предложенията, които придружават новият здравен законопроект, няма
Коментари Харесай

Шефът на НЗОК: Пациентски организации източват здравната каса

Ако се одобряват предложенията, които съпровождат новият здравен законопроект, няма да се наливат пари безсмислено Всичко, което касае бюджета е в съгласие с нас. Това съобщи шефът на НЗОК доктор Дечо Дечев в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия.

"Този спомагателен половин милиард ще бъде изхарчен за спомагателни пера - лечебни заведения, медикаменти, които ще завършат с преразход.не са увеличени чиновническите заплати, само че ще бъдат изплатени и отговорности ", сподели още той.

"Болничната помощ се се усили с над 100 милиона лв., а за медикаментите с 32 милиона лева ", добави доктор Дечев.

"Лекарският труд е остойностен, само че не вярно ", разяснява той.

"Средствата, които внасяме би трябвало да се изхарчат при най-ефективният вид. До в този момент средствата не бяха изразходени вярно. Общественият съвет няма място в тази конструкция и за това няма да остане. Касата ще взема решение кой и по кое време ще бъде лекуван. При експертиза хората ще могат да се лекуват и в чужбина, съгласно решението на касата ", разкри шефът на НЗОК.

"Организирани групи точат касата. Участват избрани "играчи " - медицински лица, хора от системата, и някой от пациентските организации. Няма да споделям имена, само че тези организации са финансирани от фармацевтичните компании - виждаме ги доста постоянно по медиите ", безапелационен бе доктор Дечев.

"Иновативните лекарства не са по-успешни от т.н "стари " медикаменти. Цената няма да бъде водеща за назначението на терапия ", приключи доктор Дечо Дечев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР