Ако се окаже, че по разпореждане на президента Румен Радев

...
Ако се окаже, че по разпореждане на президента Румен Радев
Коментари Харесай

Атанасов: Не вярвам Борисов да заложи правителството срещу имунитета си

Ако се окаже, че по предписание на президента Румен Радев не е осъществена военната помощ за Украйна, изрично има съображение за импийчмънт. Това съобщи съпредседателят на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) Атанас Атанасов в предаването „ Панорама “ на Българска национална телевизия. Трябва да бъде формирана парламентарна анкетна комисия, която да извърши инспекция дали са изпълнени решенията на Народното събрание, съобщи Атанасов. Не имам вяра Борисов да заложи държавното управление против имунитета си, сподели още той в предаването.

ПП-ДБ не са взели решение по какъв начин да гласоподават за имунитета на Бойко Борисов, пожелан по-рано през днешния ден от Иван Гешев. Атанас Атанасов обаче не има вяра Борисов да заложи държавното управление против личния си имунитет.

" Въпросът е за какво тъкмо в този момент, откакто делото ( " Барселонагейт " - б.р.) се влачи три-четири години, когато Борисов нямаше имунитет и тематиката се повдига в този момент, когато би трябвало да се сформира държавно управление с поддръжката на неговата политическа мощ. Аз съм уверен, че това е част от един проект за неуспех на съставянето на държавно управление, в който има доста детайли ", сподели Атанасов.

Той съобщи, че по най-бързия метод би трябвало да се внесат законопроектите от предния парламент за смяна на ръководството на българските служби, тъй като по Конституция Министерският съвет дава отговор за сигурността и публичния ред в страната.

" Не господин президентът, който и да е той, би трябвало да назначава шефовете на службите. А аз считам, че шефът на ДАНС с тази режисура, която бе разиграна с откритото съвещание в Народно събрание, самичък си отряза главата, тъй като зае политическа позиция, което е неприемливо ", разяснява Атанасов.

Той заяви още, че е в ход вътрешна инспекция на ПП-ДБ и съвсем е открито, че записът от Националния съвет на Политическа партия, публикуван от Радостин Василев, е изработен със специфична техника, а не с таблет, както самият Василев разгласи: " Питам - кой може в нашата страна да свърши тази работа? Не бих желал да пресилвам, само че това е един характерен " Уотъргейт ".

Според Атанас Атанасов някой от специфичните служби е съдействал за този компромат за да се дискредитира ПП-ДБ преди връчването на втория мандат.

Вижте диалога във видеото

Инфо: Българска национална телевизия

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР