Ако се наведем сега, повече няма да можем да се

...
Ако се наведем сега, повече няма да можем да се
Коментари Харесай

Гешев: Ако се наведем сега, повече няма да можем да се изправим

„ Ако се наведем в този момент, повече няма да можем да се надигнем.

Отвъд страстите след 14-часовите изтощителни полемики, които провокираха полярни реакции в обществото, мога да кажа още няколко думи на сътрудниците си от Висш съдебен съвет.

Но съм задължен да припомня, че всички ние, водени от отговорностите, пред които сме изправени, не би трябвало да забравяме, че сме дали клетва и сме се врекли пред обществото и себе си да съблюдаваме, съблюдаваме и подсигуряваме върховенството на Конституцията и законите на страната.

Да пазим независимостта на Съдебната система и да не разрешаваме външно вмешателство, без значение от кое място идва то ”.

Това сподели основният прокурор Иван Гешев, представен от БГНЕС.

„ За страдание през последните месеци пред очите на цялата нация и интернационалната общественост ставаме очевидци на безскрупулни опити за тъпчене на Конституцията и на законите на страната ”, посочи Гешев.

Това е единствено първата стъпка.

Тяхната цел е доста по-дълбока, рискова и ретроградна. „ Силите на мрака “,

и с поддръжката на външни фактори да ни държат в послушание, да ни разколебават в демократичния избор, който направихме, или в случай че е допустимо даже да ни извадят от Европейски Съюз и НАТО ”, сподели още основният прокурор.

„ Мафията през днешния ден – явно и за мое голямо страдание – разполага и с политически, и с медийни запаси, посредством които дефинира дневния ред и постанова своите незаконни и злокобни планове. Разчита на късата социална памет и най-много на изкушенията, пред които мнозина не могат да устоят “, споделя още основният прокурор.

Изкушенията, на които и Мефистофел се отдаде като продаде душата си на дявола. Бруталността на мафията е явна, само че и елементарно разпознаваема. Методите са известни.

Първо търсят съглашение като Фауст, след това слагат ултимативни условия със закани, а по-късно осъществят заканите. Нима не видяхте – всичко това се случи пред очите ни в последните няколко седмици! Нали? На първо място тези сили се целят в правосъдната система и желаят да я овладеят. Ако това стане факт, реализират всичко. Подчиняват политическия, икономическия, медийния и обществения живот даже на своите нечисти цели. Но аз имам вяра, че би трябвало да бъдем пазители на закона, а не на пепелта му ”, добавя Гешев.

Утре Висш съдебен съвет продължава чуването на Гешев, с цел да обясни в какво психичното положение е бил той по време на конференцията на 15 май, в която изрече думите „ политически отпадък ”.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР