Ако се намирате в една стая заедно с още 100

...
Ако се намирате в една стая заедно с още 100
Коментари Харесай

Ето защо някои хора имат дупчица до ушите си

 дупка в ухото

Ако се намирате в една стая дружно с още 100 други индивида, то най-вероятно един или няколко от вас ще имат една мъничка дупчица в горната част на ушния си хрущял.

Ако не сте ги срещали преди, това се назовава увеличение на околоушните синуси и се явява обикновено нещо, постоянно предаващо се по завещание.

Често появяването на такива отверстия зависят от расата и в Съединени американски щати такива дупчици имат едвам 0,1-0,9% от хората до 4-10% в Азия и Африка. Някои култури даже са основали легенди към тях – да вземем за пример, в Етиопия те „ носят благосъстояние “.

Дупчиците сигурно не са предопределени за пиърсинг и единственото затруднение за здравето, което може да произтече, е зараза, която е елементарно лечима с антибиотици.

Според данните на проучванията, оповестени в Националната здравна библиотека на Съединени американски щати, за сходно вродено разстройство за първи път било обявено през 1864 година.

Дупчиците се появяват в ранните стадии на развиването на плода, способстващите фактори са инфекции (грип, морбили, рубеола, херпес, цитомегаловирус, варицела), в случай че възрастта на майката е по-голяма от 40 години, токсично влияние на медикаменти, пушене, алкохол, йонизиращо излъчване.

Причината за появяването им към момента не е известна, но Business Insider оповестява, че еволюционният биолог Нил Шубин допуска, че те могат да бъдат „ постепенен излишък от хрилете на риба “.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР