Ако се налага, ще слагаме полицейски управления и в другите

...
Ако се налага, ще слагаме полицейски управления и в другите
Коментари Харесай

Валери Сеимеонов: Ако е нужно, полицейски участъци в циганските махали

Ако се постанова, ще слагаме полицейски ръководства и в другите цигански махали. Полицията е за това - да обезпечи спокойствието и сигурността на жителите. Това съобщи по бТВ вицепремиерът Валери Симеонов.

" Хората в Асеновград са естествени, рационални и зрели, които макар че са жертви, са българи и патриоти и влязоха в състояние. Успяхме да ги убедим да спрат с митингите с това, което обещахме на срещата и това, което е направено за 10 дни. Те се убедиха, че поетите задължения се извършват ", добави Симеонов. По думите му това е дало опция за нова фаза на доверие и той благодаря на хората.

" Поздравявам и полицията за това, тъй като доста пари отиваха за защита на циганската махала всяка вечер. След две седмици ще имаме нова среща, с цел да докладваме какво сме свършили като страна и като община и откровено имам вяра, че резултатите ще ги убедят да не не престават с митингите ", уточни той.

Вицепремиерът изясни, че са поели ангажимент с кмета и с основния секретар да има засилено, непрекъснато полицейско наличие в циганския квартал, до момента в който е нужно.

Ще бъде осъществена цялостна инспекция на лицата, които живеят там. " 843-ма индивида са без адресна регистрация и нямат работа там ", отсече Симеонов.

Той напомни, че е осъществено бързо следствие и са открити 11 лица, които са взели участие в конфликтите, само че евентуално ще излязат и още.

" Общината стартира да разказва противозаконните постройки и сега има документи за 17 такива, като са разлепени известия за доброволното им унищожаване и продължава описването на идващите постройки. Тези неща са факт и това убеди протестиращите, че отсреща имат хора, които са виновни към своите задължения ", посочи вицепремиерът.

" Стремим се да си вършим работата, в този момент ще последва събарянето на противозаконните постройки, които са открити, по-късно ще се подхващат ограничения по новите закани, които е имало след побоя. Там към този момент ще се намеси ГДБОП, тъй че няма да бъде пропуснат никой, който си е разрешил да заплашва със разпра ", увери Симеонов.

По думите му тези случаи не са доста, само че има такива и тук е мястото страната да покаже, че няма да допусне нарушаване на закона.

" Навсякъде ще се вземат съответните законови дейности, никой няма да бъде пропуснат, никой да не си фантазира, че може да насочва закани. Ще прилагаме закона с цялата му тежест, безапелационен беше вицепремиерът.

Тази категория роми в Асеновград минава по безочливост всички други ", разяснява още Симеонов.

От през днешния ден полицията към този момент охранява децата, които вървят да упражняват от гребния клуб – постоянно с тях ще има униформени лица. Паралелно с това, с помощта на шефката на напоителни системи са сложени спомагателни табели на язовира, че е неразрешено къпането.

Първите табели са на края на изхода към гетото – тъй че завърши там плажният сезон, честито, сподели Валери Симеонов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР