Ако се чувствате уморени и тъжни, усещате парене в очите,

...
Ако се чувствате уморени и тъжни, усещате парене в очите,
Коментари Харесай

Пет съвета за прочистване на организма

Ако се чувствате изтощени и тъжни, усещате парене в очите, изпотяване, заплеснатост, възприятие за дискомфорт, изнемощялост, безсилие, значи имате пролетна отмалялост. Тя се пробужда в края на зимния сезон заради повода, че дълго време сме имали дефицит на светлина, също тока малко придвижване и непълноценно хранене през зимата.

Дори да не ви мъчи пролетна отмалялост, в което и да е време на годната може да изпитате горните признаци, което е знак, че би трябвало да дадете здравословен рестарт на тялото си.

Ето пет съвета, чието следване ще ви помогне да извършите разчистване на организма си, да се ободрите и заредите с силата, която ще ви е нужна, с цел да изпитате в действителност наслаждение от живота.

1. Не спазвайте строги диети

 Диета

Нормалните функционалности на имунната система се поддържат от редица дейни субстанции, чиято липса може да докара до утежняване, даже до цялостен срив на имунната система. Затова е желателно през ранната пролет постепенно да преминете към храна с по-ниска енергийна стойност и умерено физическо натоварване.

2. Постепенно се освободете от токсините

 Горски плодове

Главният орган, който пречиства всички отрови от организма, е черният дроб. Именно в този момент е времето да му помогнем, като консумираме храни, които ускоряват функционалностите му. Това са артишокът, цитрусовите плодове, зеленчуците от семейство Кръстоцветни (броколи, зеле, брюкселско зеле), чушките, чесънът, ягодите и малините.

3. Заложете на зеленото

 Зеленолистни зеленчуци

Приемането на зеленчуци е доста значимо тъкмо в интервал на детоксикация на организма, тъй като те са цялостни с антиоксиданти. Най-полезни са салатните зеленчуци, коприва, спанак, киселец, рукола, броколи, тиквички, както и пресните кълнове (кълновете от пшеница, овес и леща съдържат витамин Е, от ечемик - витамин С, от слънчоглед - калций).

4. Помислете добре дали е редно да постите

 Протеини

Постенето лишава организма от нужните му субстанции за осъществяване на детоксикация, като по този метод забавя процеса на детоксикация. Почистването се прави от антиоксидантите, само че те се нуждаят от подобаващи протеини, с цел да се задействат. Именно по тази причина пролетното меню би трябвало да е богато на белтъчини, доставяни от артикули с скотски генезис - птиче месо, яйца, обезмаслено мляко. Те съдържат и желязо, чийто дефицит постоянно е причина за появяването на пролетна отмалялост.

5. Консумирайте повече риба

 Риба

Рибата съдържа омега-3 мастни киселини, които спомагат за нормализиране на клетъчния имунитет и имат антиоксидантен резултат. Добре е напролет рибата да бъде включена в менюто минимум два пъти седмично.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР