Ако съществува извънземна цивилизация, най-вероятно тя отдавна знае за нас.Но

...
Ако съществува извънземна цивилизация, най-вероятно тя отдавна знае за нас.Но
Коментари Харесай

Астероид или извънземни. Кое по-бързо ще унищожи човечеството?

Ако съществува извънземна цивилизация, най-вероятно тя от дълго време знае за нас.

Но по някаква причина не желае да се покаже. В публикация за научният публицист Ерик Мак размишлява за вероятността евентуални извънземни да нахлуят на Земята и да унищожат нашата цивилизация, написа

Такива заключения могат да се създадат въз основа на публикация на популяризатора на науката за Космоса, извънземния живот и евентуално обитаемите планети, YouTube Алберто Кабалеро, написа Мак. Тази публикация не е била рецензирана от реномирани учени, само че повдига забавен въпрос: можем ли да съдим за други евентуални напреднали цивилизации в Космоса въз основа на познанието ни за еволюцията на нашето общество?

Алберто Кабалеро в публикацията си преглежда разнообразни догатки по отношение на съществуването на извънземницивилизации, в това число и въз основа на уравнението на Дрейк. Използвайки тази формула, човек може да оцени евентуалния брой софтуерно напреднали цивилизации в вселена, с които земляните могат да влязат в контакт. Кабалеро заключава, че даже тези цивилизации да съществуват, желанието им да нахлуят на друга планета е на практика нулево.

Кабалеро допуска, че враждебността на извънземна цивилизация може да бъде оценена въз основа на развиването на нашето общество. Той счита, че поради броя на войните на Земята, които са станали доста по-малко през последните 70 години, когато ние станем цивилизация от извънземен мащаб, ще бъдем доста миролюбиви. Същият извод може да се приложи и към извънземните цивилизации.

Тази логичност наподобява малко странна, тъй като не е ясно за какво би трябвало да считаме, че извънземните цивилизации ще преминат през такива еволюционни стадии като нас. Като цяло ние даже не си представяме какви могат да бъдат представителите на извънземния разсъдък. Въпреки това тази доктрина е много забавна, написа Мак.

По-скоро разсъжденията на Кабалеро се основават на желанието на някои учени въпреки всичко да открият връзка с друга цивилизация.

„ Може да се изпратят хиляди известия в Космоса в посока на разнообразни евентуално обитаеми планети и аз считам, че вероятността те да нахлуят в Земята, откакто научат за нас, е съвсем същата като вероятността от астероиден удар “, написа Кабалеро в своята публикация.

Но всички тези догадки се основават на догатката, че всички цивилизации в нашата вселена следват същия постепенен път като нас, написа Мак. Но земните поданици отдавна изпращат своите известия до евентуални извънземни, само че отговор по този начин и не идва. И някои учени към момента се опасяват, че нашите известия могат да предизвикат настъпление на извънземни, защото ние не знаем нищо за тях.

„ Но имам лично съмнение – написа Мак. – Всяка напреднала цивилизация, която към този момент може да пътешества сред звездите, евентуално към този момент е сканирала галактиката и е уловила нашето обръщение. Тоест най-вероятно тези цивилизации знаят за нас и в случай че желаеха, от дълго време щяха да нахлуят в нашата планета. Или тези извънземни просто не считат, че си коства да губят сили за нас “, заключава Мак.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР