Ако Русия имаше 400 000 или повече сухопътни войски през

...
Ако Русия имаше 400 000 или повече сухопътни войски през
Коментари Харесай

Путин нареди да бъдат наети близо 140 000 войници

Ако Русия имаше 400 000 или повече сухопътни войски през февруари, резултатът щеше да е доста друг до момента

Президентът Владимир Путин нареди на армията си да усили общия брой на войските със 137 000 до 1,15 милиона, най-високото равнище от повече от десетилетие, до момента в който Русия се окопава във войната си против украинските сили, подкрепяни от Съединени американски щати и техните съдружници, оповестява.

Краткият декрет на Путин, оповестен на уеб страницата на Кремъл, не изяснява претекстовете за нарастването или от кое място ще дойдат новобранците. Русия се обърна към частни военни реализатори, локални „ доброволци “ и новобранци всред пандизчиите, с цел да попълни загубите, които претърпя за шест месеца, откогато нахлу в Украйна. Досега Кремъл избягваше всеобща готовност или даже публично оповестяване на война, пробвайки се да ограничи вътрешните последствия от акцията.

Но защото напредъкът ѝ на бойното поле спря през последните седмици в лицето на гневната украинска опозиция и възходящите доставки на съвременни американски и европейски оръжия, съветската войска е под възходящ напън да извърши обещаните цели на Кремъл.

„ Украйна сподели, че има войни, за които се нуждаете от по-големи стандартни сили, с цел да ги спечелите, тъй като не можете да употребявате нуклеарни оръжия “, сподели Василий Кашин, съветски боен специалист от Московското висше учебно заведение по стопанска система.

„ Ако Русия имаше 400 000 или повече сухопътни войски през февруари вместо 280 000, които имаше, резултатът щеше да е доста друг до момента. “

От съветските мъже се изисква да служат една година във въоръжените сили, само че Кремъл сподели, че няма да разполага наборници в Украйна. Но огромният брой жертви от спора докара до спекулации, че държавното управление може да се стреми да наеме повече бойци и управляващите към този момент са повишили оптималната възраст за записване в армията. Колин Кал, заместник-министър на защитата на Съединени американски щати, сподели този месец, че към 80 000 съветски бойци евентуално са били убити или ранени в Украйна за по-малко от шест месеца.

Увеличение, толкоз огромно, колкото плануваното в указа на Путин, може да бъде предизвикателство, като се има поради намаляващото население на Русия, изключително измежду по-младите възрасти. Още преди войната Кремъл оферираше на новобранци от прилежащи страни късмет за поданство, в случай че служат в неговата войска.

„ Това е дълготрайна стъпка, а не за сегашното “, сподели Кашин за указа на Путин.

За финален път Путин промени числеността на войските през 2017 година, като я усили с 13 628 бойци, само че последният декрет я довежда до най-високото равнище най-малко от 2005 година, когато Русия разчиташе доста повече на наборници.

На процедура Кремъл позволява прибавянето на наборници за цялостен спомагателен наборен цикъл — или почти половината от техните предвоенни чиновници на срочен контракт.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР