Ако решението на ОИК не бъде отменено, двете партии ще

...
Ако решението на ОИК не бъде отменено, двете партии ще
Коментари Харесай

ГЕРБ и ИТН атакуват в съда избора и на новия Общински съвет в Созопол

Ако решението на ОИК не бъде анулирано, двете партии ще разполагат с общо осем съветници против девет на победилата Българска социалистическа партия

ГЕРБ нападат в съда още едно решение на Общинска изборна комисия-Созопол . То касае разпределението мандатите и определянето на съветниците в новия Общински съвет след първия тур на локалните избори, извършени на 29 октомври.

По-късно аналогична тъжба в Административен съд-Бургас са пуснали и от партията на Слави Трифонов „ ИТН “ (ИТН). Тя е присъединена към тази на ГЕРБ и ще се гледа в едно дело, сподели информация на „ Флагман “.

Припомняме, че вотът в Созопол завоюваха „ Българска социалистическа партия за България “ и кметът й Тихомир Янакиев. „ Червените “ ще имат независимо болшинство, като ще разполагат с 9 съветници в 17-членния локален парламент.

5 мандата завоюваха ГЕРБ, а 3 – Има Такъв Народ. Това очевидно не удовлетворява двете обединения. Председателят на ОИК-Созопол Виржиния Хайк удостовери, че ГЕРБ и Има Такъв Народ са атакували за избора на ОбС-Созопол. Какви са им претенциите, обаче, ще се обясни по-нататък.

Припомняме, че Административен съд-Бургас през вчерашния ден касира кметските избори в созополското село Зидарово след тъжба от ГЕРБ. обаче не е дефинитивно и се чака да бъде обжалвано пред Върховния административен съд (ВАС).

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР