Ако Република Северна Македония приеме ветото на България като причина

...
Ако Република Северна Македония приеме ветото на България като причина
Коментари Харесай

Милошоски: Ако РСМ приеме промяна на Конституцията, кани България да продължава да поставя вето

Ако Република Северна Македония одобри ветото на България като причина страната да промени Конституцията, „ тогава България ще придобие табиет, че ветото работи”, съобщи в изявление за Канал 5 депутатът от ВМРО-ДПМНЕ и някогашен министър на външните работи в държавното управление на Никола Груевски Антонио Милошоски.

„ Днес ще променим Конституцията, на следващия ден - учебника, вдругиден ще сменим паметника и най-после ще променим всичко. (Република Северна) Македония не би трябвало да приема подобен метод на договаряния, това не е европеизация на страната”, сподели Милошоски.

Според него, в случай че би трябвало да се създадат отстъпки, както в тази ситуация със Словения и Хърватия, и двете страни реализиран компромис, който би трябвало да бъде изпълнен сега на присъединението към Европейски Съюз, си коства да се обмисли. „ Защо трета или четвърта страна ще има въздействие тук, което няма общо с европейските полезности и с нашите полезности? Европа би трябвало да почита личните си правила”, счита Милошоски, съгласно който „ Вархей и фон дер Лайен получават по 24 000 евро месечно, а Урсула фон дер Лайен по 27 000 евро, с цел да дойдат и да кажа хубави думи (в Северна Македония), а след това ще отидат в Ангола, след това в Мароко, ще приказват за газ или нещо друго”.

По думите му първата междуправителствена конференция в Брюксел е била единствено „ фотосесия, на която вместо отваряне на преговорната рамка бяха дадени насоки за отваряне на конституцията”, а
Северна Македония не е почнала действителни договаряния, нито преговорната рамка е призната. Милошоски посочи, че в случай че референдумът, за който ВМРО-ДПМНЕ упорства е несполучлив, от партията ще уважат мнението на хората, само че дано държавното управление одобри да има референдум.

Според него, в случай че в Европа има отмалялост от разширението, имайки поради, че Черна гора договаря от 10 години, Сърбия - от 8 години и участието на Република Северна Македония в Европейски Съюз не е обезпечено, не е ясно „ за какво би трябвало да се вършат отстъпки”.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР