Ако разполагате с половин милион долара, които да похарчите за

...
Ако разполагате с половин милион долара, които да похарчите за
Коментари Харесай

Хайде на вечеря в космоса – за скромните $495,000

Ако разполагате с половин милион $, които да похарчите за еднократно прекарване, може да помислите за най-високата маса в света. Стратосферната столова е дело на основаната в Ню Йорк компания SpaceVIP и основаната във Флорида Space Perspective, за която се твърди, че е „ първата в света компания за галактически полети с неутрални въглеродни излъчвания “.

Първите посетители на наското стартиралото преживяване ще са шестима души, които ще се причислят към отличения със звезда Мишлен началник готвач Расмус Мунк от известния копенхагенски ресторант Alchemist. Те ще прекарат шест часа в небето на цена от 495 000 $. Потегляйки от галактическия център „ Кенеди “ във Флорида, посетителите ще се повдигнат над облаците на борда на галактическия транспортен съд „ Нептун “, където ще се насладят на многостепенно ядене, преди постепенно да се спуснат и да се приземят в океана.

„ Снабден с капсула под налягане, издигната леко от SpaceBalloon – галактически балон, а не от ракета – галактическият транспортен съд ще издигне гостите на 30 500 метра над морското ниво, където те ще вечерят, до момента в който следят изгрева на слънцето над земните извивки “, се споделя в изказване на SpaceVIP. „ Без ракети, безтегловност, мощни g-сили или образование, прекарването е проектирано по този начин, че да бъде толкоз щадящо за гостите, колкото и за Земята “, прибавя компанията.

За да се издигне, галактическият балон ще бъде запълнен с водороден газ, който е по-лек от въздуха. Когато е изцяло надут, той ще има височина от 200 метра. Според компанията спускането ще включва изпускане на „ дребно количество газ, който се трансформира във вода, тъй че механически транспортното средство е с съвсем нулеви излъчвания “.

Що се отнася до храната, точното меню към момента не е споделено, само че явно ще включва „ ястия, въодушевени от ролята на галактическите проучвания през последните 60 години от човешката история “. Базирани на „ холистичната кухня “, тези предписания „ ще вдъхновят размисъл и полемика за ролята на човечеството в опазването на нашата планета, предизвиквайки посетителите да преразгледат връзките ни със Земята и тези, които я населяват “.

След като се сблъска с рецензии за екстравагантността на това извънредно начинание, компанията отбрани концепцията, като съобщи, че сходни прекарвания могат да покачат „ галактическата просветеност “, която съгласно нея може да ни помогне да посрещнем групово екзистенциалните провокации, пред които е изправен нашият тип.

„ Участието на частния бранш в галактическата промишленост форсира галактическите нововъведения и ни дава опция да се оправим с сериозните обществени, стопански и екологични провокации, пред които е изправена нашата планета “, упорства SpaceVIP.

Нещо повече, той твърди, че „ погледът към нашата планета от ръба на космоса има силата да сътвори когнитивна смяна и да въодушеви по-голяма благодарност към Земята и дълбока връзка с човечеството като цяло “.

„ Наясно сме, че това е скъпо пътешестване. Но в последна сметка това е първото по рода си прекарване “, споделя Мунк.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР