Ако различни български политици са потъпквали интереса на българския народ

...
Ако различни български политици са потъпквали интереса на българския народ
Коментари Харесай

Ангелов: Решението за броя на ваксините никога не е било политическо


Ако разнообразни български политици са потъпквали интереса на българския народ с думи и дейности, сега спекулациите с COVID-19 са свързани със здравето на всеки един български жител. Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов по адрес на критиците на дейностите на управляващите към имунизацията против ковид.

Той реагира извънредно остро на появили се през последните дни мнения, че нашата страна е закупила големи количества от към момента неодобрената ваксина на „ АстраЗенека “ единствено поради обстоятелството, че шеф за България на компанията е майката на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел. „ В нито един миг българската страна не е вземала политическо решение, обвързвано с броя и доставките на имунизациите “, акцентира проф. Ангелов, представен от БиТиВи. И добави: „ Тези политически мераклии са обществени лешояди, които се хранят от грешките на хората, които водят война на терена на войната, която вдят всички български жители с COVID-19”.

Той изясни, че продуктът на „ АстраЗенека “ в началото е бил по-напред в развиването си по отношение на останалите, бройките се договарят на ниво Европейски Съюз на квотен принцип и в последна сметка от всеки тип ваксина (РНК, векторна и антигенна) има дози за имунизирането на по към 3 млн. български жители.

В средите на властта се разискват разнообразни разновидности за вероятно разхлабване на противоепидемичните ограничения, призна проф. Ангелов.

По отношение на учениците той означи, че има няколко благоприятни условия, като най-вероятната е „ постъпателно връщане “ на учениците от прогимназията и гимназията за по 3 седмици с наблюдаване на резултата. Междувременно учители ще се ваксинират и в учебни кабинети от екипи на РЗИ.

Всичко, което преценим, че бихме могли да разхлабим, ще разхлабим като ограничения. Нека не позволим на нетърпението да ни изиграе неприятна смешка, прикани министърът.

Той отговори задочно и на притежателите на заведения, които не престават да недоволстват от затварянето си: „ COVID-19 ни разреши да пренаредим нашите цели – обучение, опазване на здравето, спорт. Ресторантьори и хотелиери сигурно са доста значим отрасъл, само че не са наш приоритет сега “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР