Ако проследим събитията през 20-ти век, ще видим, че е

...
Ако проследим събитията през 20-ти век, ще видим, че е
Коментари Харесай

Младен Червеняков: Необходима е промяна в политиките на Балканите

Ако проследим събитията през 20-ти век, ще забележим, че е имало 11 въоръжени спора на Балканите, от които 9 сме провокирали самите ние. Изобщо Балканите постоянно са оприличавани като буре с барут, изясни в утринния блок на Българска национална телевизия Младен Червеняков, някогашен дипломат в Черна гора.

Засилването на проблемите сред Косово и Сърбия, въвеждането на такси върху сръбските артикули, разногласията за осъществяването на уговорката към Белград, всичко това са неща, които пораждат напрежение. В световен мащаб също предстоят големи промени и ние не би трябвало да си затваряме очите за това. Тези промени постановат приемането на един нов световен контракт, защото явно е, че откритият модел до преди 20-30 години претърпя много съществени удари, безапелационен е Червеняков.

Необходима е една смяна на политиките, тъй че да отговори на провокациите - възходящото неравноправие, проблемите в съответните страни. Аз по-скоро бих потърсил причина във всяка една от страните. Примерно, основаният Съюз в Сърбия стартира като митинг против дейности по отношение на опозицията, медиите, в този момент слага на първо място претенции за избори по нови правила. Аз мисля, че при едни предварителни избори партията на Вучич още веднъж ще завоюва болшинство. В Албания, след 1990 година съвсем няма избори, които да не са оспорени от опозицията. Очевидно е, че там предстоят събития, свързани с укрепването на върховенството на закона и така нататък В Черна гора има една отмалялост от близо 30-годишното ръководство на Мило Джуканович, добави Червеняков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР