Ако приборния панел светне изображение с бензиноколонка, то това означава,

...
Ако приборния панел светне изображение с бензиноколонка, то това означава,
Коментари Харесай

Колко километра може да измине колата, когато светне индикацията за гориво

Ако приборния панел светне изображение с бензиноколонка, то това значи, както на всички ни е известно, че колата би трябвало да се зареди с гориво. Но какъв брой разстояние към момента може да бъде преодоляно, остава мистерия.

Трябва да се означи, че шофирането с сериозно ниски равнища на гориво е доста нездравословно. Горивната система и моторът страдат от това. Ако шофирате постоянно с празен контейнер, може да запушите горивен филтър. Освен това незадоволително богата горивна примес може да влезе в мотора и да повреди катализатора.

Колко гориво остава, когато знакът светне, е невероятно да се каже сигурно. За другите коли индикацията се появява на друго равнище. Обикновено сериозният размер на горивото е в диапазона от 5-10 литра и зависи от разхода на мотора.

Така с включен знак колата може да измине 80-100 км на извънградско шофиране. Въпреки че някои модели са в положение да изминат 110-120 км. Този индикатор обаче се въздейства и от положението на автомобила и броя на по едно и също време работещите системи. Така че радио, блестящо осветяване или климатик могат да понижат заявения пробег с сериозно равнище на горивото.

Ето за какво, по-възрастните и по-опитни водачи постоянно имат тубичка с гориво в багажника. Това в днешните условия обаче е съвсем ненужно, само че препоръките, които би трябвало да спазвате са: да не карате постоянно " на запаса ", да знаете, че с нея можете да изминете към най-малко 50 километра и да не се доверявате на компютъра, който регистрира оставащо разстояние с налично гориво. Той пресмята това по финален междинен разход, което неведнъж може да ви подведе.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР