Ако президентът счита, че извънредното положение е нещо различно от

...
Ако президентът счита, че извънредното положение е нещо различно от
Коментари Харесай

Борисов заплаши: Ако Радев наложи вето, ще извадя депутатите на ГЕРБ от парламента

Ако президентът смята, че изключителното състояние е нещо друго от това, което се прави в целия свят, да наложи несъгласие. Аз ще извадя депутатите на ГЕРБ от залата и да оставим хората без изключително състояние. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов в Смолян.

По-рано през днешния ден президентът Румен Радев насочи остра рецензия на антикризисните ограничения на ръководещите.

Предложих да се удължи изключителното състояние, тъй като измежду депутатите към този момент има заболели, били са в една стая, след две седмици можем и да не се събере Народното събрание, разяснява още Борисов.

По думите му обаче, в случай че броят на инфектираните тръгне надолу, то ще бъде анулирано.

Според премиера обществената изолираност е единствената до момента мярка, прилагана в целия свят, която дава резултат върху разпространяването на ковид.

За ограниченията 60/40, които страната предлага да поддържа бизнеса, Борисов означи, че това е вид утвърден от Европейската комисия и доста компании към този момент са се записали за нея.

Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев и ръководителят на Националния щаб ген. Венцислав Мутафчийски инспектираха цех "Арексим " в Смолян, който е профилиран в произвеждане на части за индустриални машини и коли. Заводът обаче към този момент създава защитни маски.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР