Ако потвърдените случаи на коронавирус в Доспат се удвоят т.е.

...
Ако потвърдените случаи на коронавирус в Доспат се удвоят т.е.
Коментари Харесай

Доспат засега няма да налага пълна карантина, но скоро може и това да стане

Ако доказаните случаи на ковид в Доспат се удвоят т.е. има още 40-50 души, градът ще бъде затворен. Това стана ясно след изявление на кмета на града Елин Радев, съобщи кореспондентът на Actualno.com.
Сега в Доспат ще има стремително тестване – екипи на РЗИ Смолян ще създадат минимум към 150 – 200 теста още през днешния ден (8 юни).
По думите на Радев, до момента са направени 170 PCR теста т.е. всичко належащо в засегнатото дружество за детски играчки и 48 са позитивни – детайлности ТУК!
Засега в Доспат се не разрешава на публични места да се събират повече от двама души, в магазините и публичните заведения би трябвало да има отдалеченост от най-малко два метра сред хората, затварят се всички детски градини, спортни площадки, детски площадки, екокъмпинга. Започва и стерилизация в общината, изпратени са писма всички компании да се погрижат за стерилизация. Общинските здания към този момент остават отворени, няма да затварят хотелите и къщите за посетители, само че ще се ползват ограничения за стерилизация и физическа изолираност. Автобусите още вървят – само че единствено с 1 човек на двойна седалка.
Всъщност от град Доспат до момента има единствено 15 случая – всички други са от села от общината. Още няма данни за инфектирани в общината, има обаче двама контактни и те ще бъдат изследвани. Но няма още тежки случаи, единствено 1-2 са с температура. Кметът съобщи и, че има задоволително маски и дезинфектанти. Той се оплака, че под 50% от налозите, които е трябвало, са влезнали в общинската хазна - туризмът е в колапс.
От 11:00 часа на 9 юни ще има среща в Пловдив на кметовете на Доспат, Сърница и Сатовча със здравния министър Кирил Ананиев. Според Елин Радев, към този миг няма потребност от затваряне на града, само че той предизвести, че обстановката се трансформира динамично и утре-вдругиден ще е ясно ще има ли цялостна обсада.
Още: " Намаление на новите случаи на ковид в България, над 7 милиона доказани по света "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР