Ако постигнем обща визия за съставяне на правителство, можете да

...
Ако постигнем обща визия за съставяне на правителство, можете да
Коментари Харесай

Т. Йорданов: Бройте изчегъртването на ГЕРБ от 100 та до 0

" Ако реализираме обща визия за сформиране на държавно управление, можете да броите " изчегъртването " на ГЕРБ от 100, 99, 98 до нулата ". Така ръководителят на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов отговори на неведнъж задавания му въпрос от публицисти в Народно събрание за какво партията му е ревизирала позицията си и е поканила на диалози по съставянето на кабинета Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия. Доскоро от Има Такъв Народ бяха непреклонни и определяха двете обединения като партии на " статуквото ". " Спрете да набутване Движение за права и свободи, никой не може да накара някоя политическа мощ да гласоподава за кабинет на друга ", добави раздразнителен Йорданов след първата среща с " Демократична България " (ДБ) от стартиралия през днешния ден кръг от диалози сред партията му и останалите парламентарни сили без ГЕРБ.

" Спекулирате с Движение за права и свободи демонстративно ", съобщи още Йорданов, като акцентира, че бъдещият кабинет в известна степен ще е " на малцинството ". " За него биха могли да гласоподават всеки, в случай че вижда в политиката, която считаме да предложим, своята посока ", позволи той. Дори даде образец с ГЕРБ - никой не можел да им забрани да дадат своя избор за държавно управление на Има Такъв Народ. 

И Йорданов, и съпредседателят на Демократична България Христо Иванов, дадоха да се разбере, че това са единствено диалози за общи цели и " допирни точки " за поддръжка на вероятно ръководство с мандата на Има Такъв Народ, а не " съдружни сделки ". На срещата, която продължи малко повече от час, не са били обсъждани имена нито на претендент за министър-председател, нито номинации на министри.

Христо Иванов даде да се разбере, че новото държавно управление няма да бъде образувано доста бързо, макар дадените поръчки. " Може и да не стане идната седмица. Сериозна работа, изключително, когато се приказва за политики. Кабинет се реди с месеци ", сподели той, само че успокои, че няма да е чак толкоз дълъг интервал. " Тяхното шоу е. Нека минат и другите диалози ", добави Иванов, визирайки срещите на Има Такъв Народ с Българска социалистическа партия, " Изправи се. БГ. Ние идваме! " и Движение за права и свободи, които ще се проведат събота и неделя.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР