Ако помощта за онкологичните пациенти в ранен стадий е нещо

...
Ако помощта за онкологичните пациенти в ранен стадий е нещо
Коментари Харесай

Институтът за реакторни материали започна създаване на прекурсори на основата на изотопа лутеций-177


Ако помощта за онкологичните пациенти в ранен етап е нещо рутинно, то лекуването на късно диагностицираните болести е трудоемка и трудноизпълнима активност. Лутецият (Lu 177) е неповторим детайл, кадърен да промени актуалната онкология. Вече са основани десетки препарати на основата на изотопа Лутеций-177.

В Института за реакторни материали (ИРМ) беше открит отдел, в който се основават прекурсори на тази основа. Производството стартира в елементарна лаборатория, само че там изходният материал не е радиоактивен. Прахът се смесва със специфичен разтвор, изпарява се и се получава материал, който по-късно се слага в дейната зона на реактора. След облъчване с неутрони, естественият химичен детайл Лутеций става изотоп на метала с атомно число 177. Неговото бета-лъчение не е толкоз мощно, с цел да проникне дълбоко и да повреди здравите тъкани в човешкия организъм. Но е задоволително, с цел да се диагностицират и лекуват онкологични болести.

До скоро този препарат се произвеждаше отвън Русия на основата на съветски първични материали, само че „ Росатом “ реши, че компанията сама може да създава прекурсорите и стартира произвеждане в Русия, оповестява съветският уебсайт vesti.ru.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР