Ако получим подкрепа от пленарната зала на Европейския парламент по

...
Ако получим подкрепа от пленарната зала на Европейския парламент по
Коментари Харесай

Сергей Станишев: Неприемането ни в Шенген е политическа игра

Ако получим поддръжка от пленарната зала на Европейския парламент във връзка с участието ни в Шенген, това би било започване на качествено ново равнище за пълноправното ни участие. Членството в Шенген има ясни критерии, а това, което оферират от Европейската комисия е едно половинчато решение, посредством което не престават да ни третират като неравноправни членки. Просто цялото това измисляне на нови критерии и неприемането ни в Шенген е една политическа игра.

Това съобщи в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия ръководителят на Партията на европейските социалисти и някогашен министър-председател Сергей Станишев.

,,Премиерът на Холандия показа, че съглашението би трябвало да се съблюдава, само че в действителност той приказва за друго съглашение, за различен механизъм, което са две разнообразни неща, които не трябва да се смесват. Поради това е значимо резолюцията на Екологичен потенциал да се приема по всички граници, а не поетапно – към този момент единствено въздух, пък по-натам и по вода. Освен това икономическият резултат ще пристигна, когато нашите ТИР-ове спрат да губят време по границите, което ще докара до поевтиняване на стоките. Трябва да бъдем безапелационни в нашата позиция, а освен да ни се подмята един кокал'', разяснява Станишев.

,,Конгресът в Лисабон беше значима стъпка към изработването на нашия манифест. Към днешна дата Европа е застрашена от две неща. Първо, това са крайните националисти, които желаят да разрушат Европа, тъй като те оферират една заблуда, една фантазия към златното минало. Втората опасност е Европейската национална партия, която има арогантна самонадеяност и която счита, че всичко в Европа е наред. Европа би трябвало да се промени и в тази връзка чакам победи на социалистите по време на националните избори в Дания и Финландия'', регистрира водачът на ПЕС политическото статукво на континента.

,,Ще бъдем по-убедителни, в случай че признаем нашите неточности и провали от предишното. Предлагаме нова, друга политика, включваща мощна стопанска система, която да има очебийно обществен темперамент. Огромният яд е поради чувството, че хората постоянно са губещи. Трябва да има и европейски налог върху огромните трансгранични корпорации'', съобщи Сергей Станишев и добави, че Българска социалистическа партия би трябвало да се възползва от триумфа му след преизбирането му за водач на ПЕС.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР