Ако под приобщаване те имат предвид, че жените, младежите и

...
Ако под приобщаване те имат предвид, че жените, младежите и
Коментари Харесай

Организаторите на COP28 искат всеобхватна среща на върха. Но колко разнообразна е масата за преговори?

„ Ако под приобщаване те имат поради, че дамите, младежите и локалната общественост просто би трябвало да участват тук и да не приказват, тогава това не е приобщаващо, а неуместно “, сподели NoBaya.

Президентът на COP28 Султан ал-Джабер по-рано даде обещание да подсигурява, че тазгодишната среща на върха за климата ще бъде най-приобщаващата и насочена към деяние до момента и ще показа гледни точки от всички страни на дебата – от гласове като млади деятели само че също по този начин и компании за изкопаеми горива, като последното навлече гневна рецензия от еколозите.

Хинду Оумару Ибрахим, договарящ от Чад, сподели, че не става въпрос единствено за това какъв брой дами има в залите, а какъв брой от тях дават отговор. На миналогодишната среща на върха две дами бяха тези, които водеха пътя за най-голямата победа на договарянията: обезпечаване на фонд за загуби и вреди от климатични бедствия за разрастващите се народи.

От 133-те международни водачи, които изнесоха речи в първите няколко дни на COP28, единствено 15 бяха дами. Това беше подобр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР