Ако очаквате изискани гости за празниците или искате да се

...
Ако очаквате изискани гости за празниците или искате да се
Коментари Харесай

Направи си сам изискани сладки и солени хапки за празничната трапеза

Ако очаквате изискани посетители за празниците или желаете да се визиите ослепително, то обичайните плата с мезета са незадоволителни. Заменете ги с хапки, поднесени първокласно, с финес и с богата декорация, приготвени с доста фикция и с впечатляващо многообразие от запаметяващи се усети.

Солени хапки
Изберете вярната декорация за елхата, с цел да привлечете пари
В какви цветове би трябвало да бъде коледната декорация? Защо е значимо да поставите живо дърво, а не изкуствено? За посрещането на Новата годин...

Кошнички

Пригответе тесто и го изпечете във форми за кошнички. Когато изстинат може да ги напълните с артикули по желание – от морски блага през сирена до зеленчуци. Нашето предложение е с пюре от моркови и сметана. Поставете маслина на върха – за лукс и за по-плътен усет.

Сладко-солено чудо

Тези хапки съчетават мекия усет на кашкавала с натрапчивия на синьото сирене и сладкия на гроздето. За основа на хапката поставете кубче мек кашкавал. Върху него редувайте синьо сирене и зърна грозде. Потопете в мед. Ще се изненадате от усета на тези хапки, които са изтънчено предложение за всяка софра.

Лукс
" Минута за Коледа " или по какъв начин да стоплиш сърцето на чужд (ВИДЕО)
Инициативата „ Минута за Коледа “ се е зародила преди 7 години. Всяка година студенти и докторанти пишат коледни писма с поже...

Не пропускайте да приготвите хапки с прошуто, хапки със суши и хапки с морски блага. Какво тъкмо ще сложите зависи от наличните ви артикули и фантазията ви. Маринованите зеленчуци са отлично допълнение към прошутото, а екзотичните сосове – към сушито.

Сладки хапки

1.       Плодови с шоколад или карамел

Нарежете на кръгчета плодове – киви, банан, ананас, портокал. Разтопете един шоколад и потопете плодчетата в него. Наредете ги върху шишчетата и не пропускайте да посипете цветни шоколадови пръчици. Вместо в шоколад плодовете може да потопите в карамел. В този случай поръсването с млени фъстъци и кокос ще е идеалното решение за свършек.

2.       Бисквити и мед
Идеи за коледни интензивности, които ще сплотят цялото семейство
Коледа несъмнено е обичаното ни време, тъй като прекарваме огромна част от него с хората, които обичаме. Разбира се, приказваме за нашето сем...

Нарежете бисквити, бишкоти, кекс на дребни идентични части. Потопете ги в мед, с цел да омекнат задоволително и ги поставете на клечките. Розички от сметана, направени с пулверизатор е идеалният свършек за тези хапки.

3.       Пияна фикция

Натопете плодове в ликьор и оставете да престоят. Когато поомекнат и поемат от ликьора, поставете ги на клечките и поръсете с малко кафе и канела. Сигурни сме, че тези хапки ще свършат първи от трапезата ви.

4.       Бърза пристрастеност

Купете петифури и други вкусни квадратни меки сладки. Полейте ги с ликьор и мед. Поставете по една сладка на съчка за основа и подредете от горната страна плодове по желание. Ягодата, черешата и бананът са най-благоприятен избор.
Какво всички пропущат да сложат на коледната софра и по какъв начин да я подредим за образец?
Очаквате скъпи посетители за светлите празници и желаете да ги очаровате с вкусни ястия, комфортен дом, превъзходна декорация и маса, подредена по в...

Какво да употребявате за клечки?

Освен клечки може да употребявате цветни сламки за хапките, с цел да придадете въодушевление на трапезата. Ако се спрете на общоприетите клечки, поставете в горната им част декорация – панделка, ангелче, звезда – пластмасови декорации и подготвени дребни панделки може да намерите във всеки арт магазин. Внимание! Закрепете ги устойчиво, с цел да не паднат в хапките и бъдат изядени от гостите и внимавайте за размера им – той би трябвало да е задоволително огромен, с цел да не могат да бъдат глътнати. Кошничките от тесто са изтънчен вид. За да блеснете с кулинарните си умения, заложете и на забавните форми. Режете съставките за хапките в разнообразни форми с нож за тесто. Хапки под формата на сърце или звезда? Идеално.

Как да украсите платата?

Естествени клончета от елха, поръсени с искра, панделки и стъклени червени топки за елха са идеално допълнение върху платото до хапките. Идеална работа ще ви свърши и пулверизатор, с който да извършите изискани форми със сладка или солена сметана съгласно усета на хапките.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР