Ако обичате цвета на вълните, хипнотизирани сте от дълбоките сини

...
Ако обичате цвета на вълните, хипнотизирани сте от дълбоките сини
Коментари Харесай

12-те най-загадъчни места в океана, от които ще настръхнете

Ако обичате цвета на вълните, хипнотизирани сте от дълбоките сини подводни пейзажи или просто желаете да живеете като Aquaman, тогава знаем, че би трябвало да си вдигнете сами ченето от земята, когато разберете, че такива места в действителност съществуват.

Преглед на 12-те най-загадъчни места, които са същински чудеса на изумрудените нюанси.

Подводни кръгове 

Наблюдавани от брега на Япония, мистериозните геометрични кръгове наподобяват на кръгове в полето. Йоджи Ооката, японски фотограф, откри тези странни модели и по-късно разбра, че те са направени от перките на риба, за привличане на сътрудник. Интересно!

Подводен музей на изкуството в Канкун

Изложба на 470 подводни скулптури. Кораловите рифове в Канкун оферират тричасова обиколка с 45-минутен престой във водата. Водораслите и кораловите полипи порастват върху скулптури, които са дом на най-големия неестествен риф в света.

Христос в бездната

Водолазите на Флорида назовават това място „ свещеното знамение на природата “. Разположена в щатския парк Pennekamp, статуята изумява с многообразие от морски живот, многолюден към нея.

Grand Oasis Palm в Канкун 

Grand Oasis Palm в Канкун е концептуален еко-хотел, който е един от най-луксозните хотели. Той освен дава на гостите си блестящ аспект към океанските чудеса, само че и подарява пасажерите с незабравимо гмуркане.

Езеро Грюнер Зее, Австрия 

Това австрийско знамение е известно с неочакваното си изгубване след зимата и цялостното потапяне. Повишаването на температурата напролет води до размразяване на снега в планините, водата покрива дървета, квартали и паркови пейки, образувайки малко подводно село.

Изоставен подводен стриптийз клуб

Шоу-барът “Nymph ” е името на изоставеният подводен стриптийз клуб, който локалните нервират с “подводно порно ”. Древният град Ши Чанг е учреден преди повече от 1300 години и е липсващ преди 53 години, когато китайското държавно управление преселило 30 000 жители за създаване на водноелектрическа централа.

Фуджикава Мару 

Фуджикава Мару е опустошен аероплан с дължина 132 метра, който потъва, откакто е бил ударен от торпедо през 1944 година. Сега той се счита за един от най-интересните за гмуркане в лагуната Трук. Тук има място освен патриотичното обаяние на “Тихоокеанската война ”, само че и опцията да се изследва историята на штата Чуук благодарение на гмуркане.

Лъвски град, Китай 

Известен също като Атлантидата на Изток, градът е получил името “Град на лъва ”, тъй като е заобиколен от пет издълбани глави на лъв. Фантастичен факт е, че градът на практика е недокоснат, от стълбите до оградите. Операторите дайвъри постоянно вършат екскурзии по тези места, с цел да получат забавни фотоси.

Паметник Йонагуни 

Този остров е прочут като местообитание на акулата чук, само че има и дълбоководни загадки, за които хората приказват малко. Паметник Йонагуни – едно от тези места, които водолазите дълго време го избягваха заради мощните течения. Гигантското парче канара е с дължина 152 метра и широчина 40 метра, и наподобява като изкуствено. Но хората към момента не знаят кой може да сътвори тази загадъчна каменна фигура.

Подводен музей на изкуството, Южен Уолтън 

Музеят е част от Алианса за културни изкуства, който е обвързван с Южноуолтонската асоциация за неестествен риф (SWARA). Тяхното съдействие е ориентирано към обезпечаване на местообитание, което да поддържа баланс сред здравословен морски живот и притока на туристи. Фигурите от череп и ананас са измежду най-деликатните музейни експонати.

Известната подводна стена на плана Гугъл Планетата Земя 

Доверяването на Гугъл Планетата Земя може да се окаже под въпрос, само че това изобретение обърква всички. Тази гигантска подводна стена, заложена в мистериозното YouTube видео от „ Arab Flat Earth “, освен наподобява супер действително, само че се допуска, че свързва земята, обхващаща хиляди километри под водата.

Потънал Британик 

Драматичната орис на Британик постоянно е оставала в сянката на трагичната крах на неговия близнак „ Титаник “. Корабът Британик стана музей на морското дъно, откакто потъна през 1916 година. Той е един от трите кораба на олимпийския клас, който в този момент е на дълбочина от 122 метра под повърхността на водата.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР